Ελλάδα

Λέκκας: Πιθανότατα θα έρθουν κι άλλοι μεγάλοι σεισμοί

Το φαινόμενο "δίδυμος σεισμός" αναγνωρίζει ο καθηγητής γεωλογίας του πανεπιστημίου Αθηνών, στη διπλή ισχυρή σεισμική δόνηση του τελευταίου 24ωρου στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης.

“Το παρακολουθούμε το φαινόμενο. Ο σημερινός σεισμός ήρθε ως επακόλουθο της χθεσινής σεισμικής δραστηριότητας”  είπε ο κύριος Λέκκας όπως διαβάζουμε στο Cretalive, αναφέροντας ότι δεν αποκλείεται να έχουμε και τις επόμενες ημέρες σεισμούς, ακόμη και της ίδιας εντάσεως.

Επίσης, εξέφρασε τον προβληματισμό του σε σχέση με τους επιστήμονες από το εξωτερικό που έρχονται στην Ελλάδα και χωρίς να έχουν την απαραίτητη εμπειρία ή και γνώση, παρακολουθούν το σεισμικό φαινόμενο.

Μίλησε για διάφορα δημοσιεύματα σε blogs του εξωτερικού, στα οποία μπορεί κανείς να διακρίνει ακόμη και επιστημονικά “παιχνίδια” ή και συκοφάντησης της Ελλάδας.

Διαβάστε ακόμα:

Συνεχείς μετασεισμοί μετά τα 5,2 Ρίχτερ στην Κρήτη – Ανήσυχοι οι κάτοικοι, καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Νάξος: Ασφάλισαν με συρματόπλεγμα την Πορτάρα μετά το περιστατικό με τον τουρίστα που σήκωσε αρχαίο μάρμαρο
Αν και η τοποθέτηση του συρματοπλέγματος έγινε για να σταματήσει ο βανδαλισμός, πολλοί τουρίστες αλλά και κάτοικοι αντιδρούν λέγοντας πως υποβαθμίζεται αισθητικά το μνημείο
Πορτάρα
1