Ελλάδα

Λεπτόποδα: Το χωριό όπου τα σπίτια είχαν μια τρύπα στην οροφή

Η ελληνική επαρχία είναι γεμάτη με όμορφα και ιδιαίτερα χωριά που το καθένα έχει τη δική του ομορφιά. Κάποια από αυτά ξεχωρίζουν γιατί έχουν είτε περίεργο όνομα είτε κάποιο περίεργο χαρακτηριστικό.

Όπως για παράδειγμα ένα ελληνικό χωριό το οποίο έχει κάτι παράξενο στα σπίτια του. Και συγκεκριμένα στις σκεπές υπάρχει μια τρύπα. Πιθανόν δεν το έχεις ξανακούσει και δεν ξέρεις που βρίσκεται.

Το ελληνικό αυτό χωριό λέγεται Λεπτόποδα και είναι ένα από τα όμορφα χωριά για τα οποία μπορεί να υπερηφανεύεται η Χίος. Ένα όμορφο και γραφικό χωριό με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική που έχει την εξήγησή της.

Το ορεινό και όμορφο χωριό Λεπτόποδα έχει μεγάλη ιστορία και σπουδαία αρχιτεκτονική που έχει την εξήγησή της.

Όσο περπατάς στα στενά του χωριού και οι κάτοικοι σου διηγούνται ιστορίες, μπορείς να καταλάβεις αυτή την ιστορικότητα.

Αν βρεθείς το χωριό αυτό, θα περπατήσεις περνώντας κάτω από στοές και σπίτια με καμάρες. Κτίσματα από την αρχαιότητα και μεσαιωνικά αρχιτεκτονικά διαμάντια. Μια σύνθεση μοναδική και όμορφη.

Αυτό φυσικά που ξεχωρίζει στο χωριό είναι ο τρόπος που έχουν χτιστεί τα σπίτια. Εκτός από το ότι είναι κολλητά μεταξύ τους, είναι με τέτοιο τρόπο χτισμένα ώστε να δημιουργούν ένα εξωτερικό τείχος.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τραγελαφικές ιστορίες στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ: Πτέρυγα μάχης έγινε ελαιώνας, η λίμνη Κάρλα χωράφι και περιοχές Natura βοσκοτόπια
Οι καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα σε σχέση το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ ξεπερνούν κάθε φαντασία, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα»
Βοσκοτόπια 6
Σε ρυθμούς καύσωνα από την Κυριακή - Στους 42°C θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος την επόμενη εβδομάδα
Η πιο δύσκολη μέρα θα είναι η Τετάρτη με τη θερμοκρασία να σκαρφαλώνει πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ σε κάποιες περιοχές όπως στη Χαλκίδα θα αγγίξει τους 42 βαθμούς Κελσίου
Άνθρωποι στην παραλία
Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Ιεράπετρα που καίει σε τρία μέτωπα: Στη μάχη από το πρωί τα εναέρια μέσα - Στα 8 χιλιόμετρα επεκτείνεται ο πύρινος εφιάλτης
Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης - Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν στην περιοχή - Στο κλειστό γυμναστήριο της Ιεράπετρας φιλοξενήθηκε κόσμος
Μεγάλη φωτιά στην Ιεράπετρα
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
10