Ελλάδα

Λέσβος: Ιερείς «πυροσβέστες» πέφτουν με τα ράσα στις φωτιές για την προστασία του τόπου τους

«Οι ιερείς έχουν γίνει πιο μάχιμοι κι από τους πυροσβέστες, είναι πάντα πρώτοι στη φωτιά, η εκκλησία είναι δίπλα μας και μας βοηθάει», ανέφερε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής

Στη Λέσβο, επτά ιερείς έγιναν εθελοντές πυροσβέστες και πέφτουν στη μάχη με τις φλόγες, για την προστασία των δασών.

Ο Πατήρ Γεώργιος Δελλής, ιερέας Ι.Ν Κοιμήσεως Θεοτόκου και ο Νικόλαος Μαυρουδής, ιερέας Ι.Ν Παμμέγιστων Ταξιαρχών, πέφτουν με τα … ράσα στις φωτιές, εάν χρειαστεί, για να προφυλάξουν τον τόπο τους από την πύρινη λαίλαπα.

Όπως είπε σήμερα (10.07.2025) στην ΕΡΤ ο πατέρας Νικόλαος, η σκέψη τους και η προσευχή τους βρίσκονται αυτές τις μέρες στις περιοχές που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές, ενώ η φλόγα του εθελοντισμού για τον ίδιο ξεκίνησε το 2010.

«Πρέπει να βρισκόμαστε πάνω στο μπαλκόνι της εκκλησίας. Για εμάς αυτό είναι ο κόσμος. Η καλύτερη ανταμοιβή για εμάς είναι το ευχαριστώ του κόσμου που σώζουμε τις περιουσίες του», τόνισε ο πατήρ Γεώργιος.

«Οι ιερείς έχουν γίνει πιο μάχιμοι κι από τους πυροσβέστες, είναι πάντα πρώτοι στη φωτιά, η εκκλησία είναι δίπλα μας και μας βοηθάει», ανέφερε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Οι αγρότες σκληραίνουν την στάση τους κλείνοντας και παρακαμπτήριους – Στις 16:00 κόβουν ξανά τη χώρα στα δύο
Οι λεγόμενοι «σκληροί» των μπλόκων σχεδιάζουν περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μετά την Πρωτοχρονιά, με πανελλαδική σύσκεψη που εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο - Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν σήμερα
Τρακτέρ
Ανανεώθηκε πριν 1 ώρα
73
Ανησυχία για την έξαρση της γρίπης: 400 παιδιά σε κάθε εφημερία στα Παίδων, το 1 στα 5 κάνει εισαγωγή
Η γρίπη μάλιστα, παρά την ανησυχητική της εικόνα δεν έχει φτάσει ακόμα στην πλήρη της έξαρση, κάτι που αναμένεται να συμβεί μέσα στον Ιανουάριο, όταν θα ξανανοίξουν τα σχολεία
Γρίπη