Ελλάδα

Λιγότερη δουλειά και περισσότερη άδεια για εργαζόμενους στις Περιφέρειες

Εγκύκλιο για την εφαρμογή της ειδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας που υπέγραψε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.) και με την οποία ρυθμίζονται για πρώτη φορά εργασιακά θέματα που αφορούν στους όρους και τις συνθήκες απασχόλησης του μονίμου προσωπικού των Περιφερειών, εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Προβλέπεται, συγκεκριμένα, η μείωση το χρόνου της εβδομαδιαίας απασχόλησης σε 35 ώρες (μία ώρα ημερησίως λιγότερη) χωρίς μεταβολή των αποδοχών και του τρόπου υπολογισμού των αποζημιώσεων και χορηγείται δύο ημέρες επιπλέον κανονική άδεια τον χρόνο στους εργαζόμενους, αποκλειστικά και κατά πλήρες ωράριο σε εξωτερικά συνεργεία, στις παρακάτω εργασίες ή ειδικότητες:

I. στη ρίψη ασφάλτου και τη σήμανση των δρόμων (τεχνίτες, οδηγοί φορτηγών αυτοκινήτων, χειριστές μηχανημάτων έργων, κλπ)

II. στο πράσινο, σε κήπους και άλση (κηπουροί, κλπ)

III. στα συνεργεία του εναέριου ηλεκτροφωτισμού και της φωτεινής σηματοδότησης οδικού δικτύου

IV. στην καθαριότητα εξωτερικών χώρων (εργάτες και επιβλέποντες)

V. στους απολυμαντές και στο προσωπικό που απασχολείται σε συνεργεία απολύμανσης – εντομοκτονιών, κλπ

VI. στους χειριστές μηχανημάτων έργου και τους οδηγούς ανοιχτών φορτηγών και βαρέων φορτηγών μεικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων

VII. στους γεωτεχνικούς & τους τεχνολόγους γεωπονίας, σε άλλες ειδικότητες ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ που συμμετέχουν σε διάφορα προγράμματα των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και υπηρετούν στις Δ/νεις αυτές, καθώς και στα Δημοτικά και Βιομηχανικά Σφαγεία των Περιφερειακών Ενοτήτων και στα Αγροτικά Κτηνιατρεία των Περιφερειακών Ενοτήτων (τεχνολόγοι ζωικής παραγωγής, βοηθοί κτηνιάτρων, εργάτες, σπερματεγχύτες, νοσοκόμοι ζώων, σταυλίτες, υπάλληλοι που διενεργούν αιμοληψίες και εμβολιασμούς ζώων κλπ), στους επόπτες δημόσιας υγείας και τους ελεγκτές των Τμημάτων Εμπορίου, στους οδηγούς, στους μηχανικούς ΠΕ & ΤΕ (που εκτελούν εποπτεία δρόμων, έργων κλπ) και τους επιθεωρητές περιβάλλοντος.

Χορηγείται, επίσης, επιπλέον διάλειμμα 15 λεπτών στους υπαλλήλους κλάδου ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ Πληροφορικής

Τέλος, οι υπάλληλοι των Περιφερειών δικαιούνται, για σοβαρούς λόγους, ολιγόωρη άδεια απουσίας από την εργασία τους μέχρι τέσσερις ώρες ανά μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καταγγελία για επίθεση σε βάρος queer ατόμου στον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Αττική – Του πετούσαν αναμμένα τσιγάρα
«Ήταν βάναυσοι, επιθετικοί και αισθάνονταν πλήρως ανέγγιχτοι. Όλα αυτά συνέβησαν μπροστά σε επιβάτες, μέσα σε έναν δημόσιο σταθμό, μέρα μεσημέρι. Κανείς δεν παρενέβη»
Οι τρεις νεαροί που επιτέθηκαν σε queer άτομο 3
Πεθερά καταγγέλλει τη νύφη της ότι τη χάκαρε – «Διέρρευσε συνομιλίες μου με άλλους άνδρες για να με εκθέσει»
«Την ρώτησα γιατί το κάνει αυτό και μου απάντησε ότι ήθελε να βλέπει αν η μητέρα μου γράφει άσχημα λόγια για την ίδια. Θεωρώ ότι έχει μένος προς τη μητέρα μου»
istock 2