Ελλάδα

Λουκίλα Καρέρ Πλέσσα για Σταμάτη Κόκοτα: Η συνεργασία με τον Μίμη που δεν έγινε ποτέ

Με λόγια καρδιάς αποχαιρετά και η σύζυγος του Μίμη Πλέσσα, Λουκίλα Καρέρ, τον Σταμάτη Κόκοτα. Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης και ο αείμνηστος τραγουδιστής όπως εξηγεί, μιλώντας στο newsit.gr, «μπορεί να μην είχαν συνεργαστεί αλλά υπήρξαν συναντήσεις και ο Σταμάτης ήθελε να συνεργαστούν».

Η σύζυγος του Μίμη Πλέσσα αναφέρει την πικρία που είχε ο τραγουδιστής, καθώς εξαιτίας των εταιρειών οι δύο άντρες δεν συνεργάστηκαν ποτέ. «Ο Σταμάτης Κόκοτας δεν είχε συνεργαστεί με τον Μίμη Πλέσσα και αυτό το έφερε βαρέως. Κάθε φορά που με συναντούσε μου έλεγε “τέτοιο λάθος, να μην έχω πει σε πρώτη εκτέλεση τραγούδια του άντρα σου;” Αυτό ήταν θέμα εταιρειών, ο Σταμάτης ήταν σε άλλη εταιρεία που δεν συνεργαζόταν με τον Μίμη».

Μάλιστα, περιγράφει δύο συγκινητικά στιγμιότυπα μεταξύ των δύο αντρών. «Κάποια στιγμή, το 2018 έρχεται ένα απόγευμα στο σπίτι, μένει πολλές ώρες και αρχίζει και ψάχνει όλα μας τα βινύλια και έλεγε “αχ αυτό έπρεπε να το είχα πει εγώ πρώτη εκτέλεση, μαέστρο γράψε μου ένα τέτοιο κύκλο τραγουδιών”.

Ήταν πολύ συγκινητική αυτή η διάθεσή του και τα λόγια που άκουσα. Η δεύτερη συγκίνηση μας την χάρισε λίγους μήνες αργότερα, όταν ο άντρας μου έκανε μία μεγάλη συναυλία τον Ιούλιο του ’19 στο Βεάκειο με πολλούς τραγουδιστές, ο Σταμάτης με πήρε τηλέφωνο και μου λέει: “Θα κάνει συναυλία ο Πλέσσας και θα λείπω εγώ;”.

kokotas

Εγώ δεν τον είχα σκεφτεί γιατί δεν είχε πει ρεπερτόριο του μαέστρου. Και ήρθε στη συναυλία και είπε 3 – 4 τραγούδια έτσι κατευθείαν, ανέβηκε στην σκηνή και τα είπε από καρδιάς. Πραγματικά ήταν πολύ συγκινητικές αυτές οι στιγμές. Καλό ταξίδι να έχει» καταλήγει η Λουκίλα Καρέρ Πλέσσα.

Η Λουκίλα Καρέρ Πλέσσα παραχώρησε στο newsit.gr φωτογραφίες από τον κήπο του σπιτιού του Μίμη Πλέσσα τον Μάιο του 2018 και από συνάντηση που είχε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης με τον αείμνηστο τραγουδιστή και τον Γιώργο Χατζηνάσιο τον Ιούνιο του ’19.

kokotas atzinasios plessas

Τον αξέχαστο Σταμάτη Κόκοτα αποχαιρέτησε μιλώντας στo newsit.gr και η κόρη του Γρηγόρη Μπιθικώτση, Άννα.

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Πρεμιέρα» για το «βραχιολάκι» στο νοσοκομείο «Αγίοι Ανάργυροι»: Τι έδειξαν τα στοιχεία της πρώτης ημέρας
Το νέο σύστημα με το «βραχιολάκι» εφαρμόζεται μέχρι στιγμής πιλοτικά στα ΤΕΠ δύο μεγάλων νοσοκομείων της Αττικής, και συγκεκριμένα στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και Ογκολογικό «Άγιοι Ανάργυροι»
Bραχιολάκι για τους ασθενείς στα ΤΕΠ
Η ανώνυμη καταγγελία στο «100» για το μωρό που παράτησαν οι γονείς του στο μπαλκόνι στη Θεσσαλονίκη - «Ακούγονταν κραυγές, όχι κλάμα»
«Όταν ο συνάδελφος πήρε στην αγκαλιά του τη μικρή, σταμάτησε το κλάμα, την κραυγή. Με έπιασε μία τρομάρα ακούγοντας το βρέφος να σπαράζει», αναφέρει ένας από τους αστυνομικούς που μπήκε στο σπίτι της οικογένειας
Σπίτι
2
Κίνηση στους δρόμους: Χάος στη Ποσειδώνος στο ύψος του «Σταύρος Νιάρχος» λόγω τροχαίου – Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό
Το τροχαίο έγινε στο ρεύμα προς Γλυφάδα και δημιούργησε ουρές χιλιομέτρων από το λιμάνι του Πειραιά έως την Καλλιθέα - Πού αλλού έχει κίνηση
Αυτοκίνητα
Ανανεώθηκε πριν 22 λεπτά
2
Επαναπατρίστηκαν οι 105 Έλληνες από το Ισραήλ με αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας - «Είμαστε ταλαιπωρημένοι και φοβισμένοι»
Οι μαρτυρίες των Ελλήνων για τα όσα βίωσαν στο Ισραήλ - Αναγκάστηκαν να περάσουν τα σύνορα και να διασχίσουν την Αίγυπτο από όπου τους παρέλαβαν τα αεροσκάφη
Πούλμαν
6