Ελλάδα

Μαγνησία: Ο Κυριάκος Πιερρακάκης «ξήλωσε» διευθυντή Γυμνασίου για περιστατικό bullying

Μαθητής τραυμάτισε με στυλό στο πόδι συμμαθήτριά του

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης διέταξε την πειθαρχική δίωξη και αναστολή άσκησης καθηκόντων για διευθυντή σχολικής μονάδας στη Μαγνησία, ύστερα από περιστατικό τραυματισμού δύο μαθητών από συμμαθητή τους σε γυμνάσιο της περιοχής.

Σχετικά με το περιστατικό, διατάχθηκε επίσης από τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη προκαταρκτική εξέταση και για τη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

«Ο μαθητής που τραυμάτισε με στυλό στο πόδι συμμαθήτριά του, δεν έπρεπε να βρίσκεται στο σχολείο εκείνη την ημέρα, αφού την προηγούμενη είχε πάρει αποβολή για ανάλογο περιστατικό με άλλο συμμαθητή του που είχε τραυματίσει», αναφέρεται σχετικά.

Επίσης, από το υπουργείο επισημαίνεται ότι ο εν λόγω μαθητής, «παρουσίαζε παραβατική συμπεριφορά» και «έπρεπε να έχει αλλάξει ήδη σχολική μονάδα, καθώς του είχε επιβληθεί το παιδαγωγικό μέτρο της αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος».

«Η διεύθυνση του σχολείου ειδοποίησε τότε την εισαγγελία Μαγνησίας και ο μαθητής παρακολουθούνταν από τον ψυχολόγο του σχολείου. Όμως, με την επίκληση γραφειοκρατικών λόγων (έλλειψη δυνατότητας μεταφοράς του σε άλλο σχολείο), δεν εφαρμόστηκε η απόφαση και παρέμεινε στο σχολείο», αναφέρεται.

Τέλος, σύμφωνα με την ενημέρωση από το υπουργείο, οι δύο τραυματισμένοι μαθητές είναι καλά στην υγεία τους και θα λάβουν ψυχολογική υποστήριξη από τους ψυχολόγους του σχολείου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο αγροτοσυνδικαλιστής Γιώργος Μπότας για τη δέσμευση των λογαριασμών του: «Έχω υποβάλλει κανονικά και νόμιμα δηλώσεις»
«Πήρα τηλέφωνο στην τράπεζα να ρωτήσω τι συμβαίνει με τους λογαριασμούς μου και μου είπαν ότι έχουν δεσμευτεί από το ελληνικό FBI για οικονομικό έγκλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά
Ο αγροτοσυνδικαλιστής Γιώργος Μπότας 11
Πρωτοχρονιά με κρύο, παγετό και ισχυρούς ανέμους - Χιόνια και σε ημιορεινές περιοχές
Η επιδείνωση του καιρού οφείλεται στις ψυχρές αέριες μάζες που θα κινηθούν από τη Βόρεια Ευρώπη και προς την Ελλάδα, φέρνοντας την πρώτη ουσιαστική «εισβολή» του χειμώνα για φέτος
Κρύο