Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Μαίνεται Ιερός Πόλεμος – Ιεράρχες εναντίον Ιεραρχών – Οι «κυανόκρανοι» Μητροπολίτες και στη μέση ο κλήρος

Μαίνεται Ιερός Πόλεμος – Ιεράρχες εναντίον Ιεραρχών – Οι «κυανόκρανοι» Μητροπολίτες και στη μέση ο κλήρος

Ένα μόλις 24ωρο μακρυά από την κρίσιμη συνεδρίαση της Συνόδου της Ιεραρχίας, και ο ιερός… πόλεμος που ξεκίνησε το βράδυ της 6ης Νοεμβρίου με τις ανακοινώσεις Πρωθυπουργού και του Αρχιεπισκόπου για το διαχωρισμό Εκκλησίας – Κράτους, καλά κρατεί.

Καζάνι που βράζει μοιάζει να είναι η Ιεραρχία, καθώς οι έντονες αντιδράσεις των κληρικών για το θέμα τις μισθοδοσίας που αναδεικνύεται σε «αγκάθι» της εν λόγω συμφωνίας, δεν κατάφερε να τις κατευνάσει η δήλωση του Αρχιεπισκόπου ότι δεν πρόκειται για συμφωνία, αλλά για σχέδιο συμφωνίας.

Τα τελευταία 24ωρα οι θετικά διακείμενοι προς τη συμφωνία και το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Μητροπολίτες, φαίνεται να προσπαθούν να κατευνάσουν τα πνεύματα ενόψει της αυριανής κρίσιμης συνεδρίασης, δίνοντας έτσι πιθανόν την ευκαιρία στον Αρχιεπίσκοπο να ξεκινήσει την εισήγησή του απέναντι σε ένα θετικό ακροατήριο, γεγονός, άλλωστε, που θα είναι από μόνο του κρίσιμο για την έκβαση αυτής. Με τις πληροφορίες που φτάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία να θέλουν τον Μακαριώτατο να μην έχει ακόμα αποφασίσει τις οριστικές του κινήσεις.

Διαβάστε όλο το παρσκήνιο και το ρεπορτάζ στο dogma.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις