Ελλάδα

Μακελειό στα Βορίζια: Παρατείνεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας το κλείσιμο των σχολείων

Με απόφαση του δημάρχου Φαιστού Γρήγορη Νικολιδάκη, τα σχολεία στο χωριό θα παραμείνουν κλειστά για την ασφάλεια των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού

Παρατείνεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας το κλείσιμο των σχολείων στα Βορίζια Ηρακλείου, με απόφαση του δημάρχου Φαιστού Γρήγορη Νικολιδάκη, μετά το μακελειό που σημειώθηκε στο χωριό το περασμένο Σάββατο (01.11.2025).

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο Τετάρτη 5 Νοεμβρίου, τα σχολεία στο γειτονικό χωριό Ζαρός και συγκεκριμένα το δημοτικό και το γυμνάσιο τα οποία δεν άνοιξαν την περασμένη Δευτέρα όπως και στα Βορίζια Ηρακλείου για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών λόγω φόβου για ξέσπασμα βεντέτας μετά το μακελειό μεταξύ δύο οικογενειών.

Στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Φαιστού επισημαίνονται τα εξής:

«Ο Δήμος Φαιστού ενημερώνει ότι έπειτα από επικοινωνία του Δημάρχου κ. Νικολιδάκη Γρηγόρη, με ιθύνοντες του Υπουργείου Παιδείας, το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Βοριζίων, από την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2025, θα παραμείνουν κλειστά για προληπτικούς λόγους.

Η απόφαση ελήφθη για την ασφάλεια των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού. Θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για την επαναλειτουργία των εν λόγω σχολικών μονάδων».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

«Ανοίγει αύριο, Δημοτικό και Γυμνάσιο στο Ζαρό – Με τηλεκπαίδευση η λειτουργία Δημοτικού και Νηπιαγωγείου στα Βορίζια – Τη Δευτέρα στις δυο περιοχές η ειδική ομάδα παιδοψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών

Επαναλειτουργούν κανονικά από αύριο, Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2025, το Δημοτικό και το Γυμνάσιο Ζαρού, ενώ με τηλεκπαίδευση θα πραγματοποιούνται τα μαθήματα στο Δημοτικό και στο Νηπιαγωγείο Βοριζίων. Οι μαθητές στο Δημοτικό και στο Νηπιαγωγείο Βοριζίων, θα επανέλθουν στις τάξεις τους, την προσεχή Δευτέρα 10 Νοεμβρίου.

Εξάλλου, τη Δευτέρα, όπως είχε ανακοινωθεί επισήμως από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, θα βρίσκεται στα σχολεία Βοριζιών και Ζαρού, η ειδική ομάδα έμπειρων και εξειδικευμένων παιδοψυχολόγων και Κοινωνικών Λειτουργών, προκειμένου να στηρίξουν τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους.

Την ομάδα θα απαρτίζουν 4 ειδικοί παιδοψυχολόγοι από την Αθήνα και 4 Κοινωνικοί Λειτουργοί του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου  Κρήτης,, όπως αυτοί ορίστηκαν από την πρόεδρο του τμήματος αναπλ. καθηγήτρια Μαρια Παπαδάκη  σε συνεργασία με τον Πρύτανη, καθηγητή Νικόλαο Κατσαράκη.

Οι ειδικοί επιστήμονες θα  παρέχουν ψυχολογική πρώτη βοήθεια (Psychological First Aid), ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά και τη διασύνδεση με υπηρεσίες μακροχρόνιας ψυχολογικής φροντίδας, όπου αυτό κριθεί αναγκαίο.

Οι αποφάσεις για την επαναλειτουργία των σχολείων στις δυο περιοχές, ελήφθησαν σε συνεννόηση με τα στελέχη της Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης και τον Δήμαρχο Φαιστού, Γρηγόρη Νικολιδάκη.

Νωρίτερα την Τρίτη 4 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ηράκλειο Κρήτης, με τη συμμετοχή όλων των στελεχών των βαθμίδων της εκπαίδευσης (Α΄θμιας, Β΄θμιας, ΠΥΣΠΕ, ΚΕΔΑΣΥ)».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Βροχερά Χριστούγεννα με καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας – Χιόνια στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τους 16 με 17 και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 18 με 19 και στην Κρήτη τους 20 βαθμούς Κελσίου
καιρός