Ελλάδα

Μαρία Καρυστιανού για Τέμπη: «Μιλάμε για δολοφόνους που έκλεισαν τα σπίτια μας»

Η ζωή της μετά το δυστύχημα των τρένων στα Τέμπη δεν είναι η ίδια. Η Μαρία Καρυστιανού έκανε νέες δηλώσεις, μετά τη συγκλονιστική κατάθεσή της στην εξεταστική επιτροπή, λέγοντας ότι δεν της έγινε καμία διερευνητική ερώτηση ούτε υπήρξε αντίλογος, κάτι που αποδίδει σε 2 πιθανές αιτίες.

«Δεν πιστεύω ότι γνωρίζουν τι έχει πραγματικά συμβεί και αν έχουν διαβάσει τα πορίσματα των πραγματογνωμόνων, γιατί απλά και μόνο αυτά, διαβάζοντας τα χωρίς να γνωρίζεις ποιες είναι οι προϋποθέσεις λειτουργείας του συρμού, καταλαβαίνεις εμφανώς πως δεν έπρεπε καν να λειτουργεί το τρένο», δήλωσε στον ΣΚΑΪ, μετά την κατάθεσή της για τα Τέμπη, η Μαρία Καρυστιανού.

«Αρά αυτή η συμπεριφορά τους σημαίνει ή ότι δεν με ρωτούν γιατί δεν έχουν τι να πουν αρά συναινούν στη συγκάλυψη ή δέχονται ως σωστά αυτά που έχω πει, που στη δεύτερη περίπτωση πρέπει να λάβουν και τα κατάλληλα μετρά», συμπλήρωσε η κ. Καρυστιανού.

«Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι θα έπρεπε να είναι προφυλακιστέοι και όχι να είναι στις θέσεις τους να λειτουργούν ακόμη στις υπηρεσίες τους, να μπορούν να αλλοιώσουν ότι τους βολεύει και φυσικά ο υπουργός να έχει το δικαίωμα να θέσει τον εαυτό του σε υποψηφιότητα», δήλωσε για τους υπαίτιους της τραγωδίας η μητέρα της 20χρονης που σκοτώθηκε στο δυστύχημα.

«Εμάς το σπιτικό μας έκλεισε, η Χαρά χάθηκε, ο στόχος ζωής χάθηκε. Πολλοί από εμάς έχουν και άλλα παιδιά αλλά η ζωή δεν είναι ίδια για κανένα από εμάς και είναι πολύ επώδυνο», είπε και συγκίνησε η κ. Καρυστιανού.

«Μιλάμε για δολοφόνους που έκλεισαν τα σπίτια μας», ξέσπασε η κ. Καρυστιανού και, όσον αφορά τη συγκλονιστική της κατάθεση στην εξεταστική, είπε: «Είπα τις αμφιβολίες και τους φόβους μου. η προϊστορία αυτών των εξεταστικών επιτροπών δείχνει ότι δεν καταλήγει κάπου. Αλλά εδώ μιλάμε για κάτι τελείως διαφορετικό. Και η κοινωνία είναι δίπλα γιατί οι περισσότεροι από αυτούς έχουν μπει στο τρένο και το παιδί τους ή το εγγόνι τους θα μπορούσε να βρίσκεται σε αυτό το δρομολόγιο.

Φωνάζω σε αυτούς τους βουλευτές που δεν μπορούν να φανταστούν το μέγεθος της εγκατάλειψης του συρμού. Σε αυτό το έγκλημα, στο οποίο συμμετείχε η ΕΡΓΟΣΕ, η Hellenic Train, η ΡΑΣ, ο υπουργός και θα βάλω και τον πρωθυπουργό που υποτίθεται ελέγχαν την ασφαλή μεταφορά αυτών των ανθρώπων, δεν έκαναν τίποτα. Δεν υπάρχει πιο ”εύκολη” υπόθεση για ένα σοβαρό κράτος στην απόδοση ευθυνών. Τίποτα δεν λειτουργούσε σωστά. Από κανέναν φορέα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ταλαιπωρία δίχως τέλος για τους ταξιδιώτες των Χριστουγέννων - Εκτροπές, παρατημένα τρακτέρ και ουρές χιλιομέτρων
Σήμερα, παραμονή Χριστουγέννων, η κατάσταση να είναι κάπως καλύτερη αφενός γιατί τα τρακτέρ έχουν πλέον σταθμεύσει στα δεξιά των δρόμων και αφετέρου γιατί η έξοδος φαίνεται να κορυφώθηκε χθες
Ουρές χιλιομέτρων την Τρίτη
12
Καιρός σήμερα: Ισχυρά φαινόμενα σε πολλές περιοχές της χώρας – Καταιγίδες σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο τους 14 με 17 και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου
καιρός
Πέθανε η Σύλβα Ακρίτα, η πρώτη γυναίκα βουλευτής στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ – Η ανάρτηση της κόρης της, Έλενας Ακρίτα
Ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και τον Οκτώβριο του 1986, ο Ανδρέας Παπανδρέου της ανέθεσε καθήκοντα υφυπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Η Σύλβα Ακρίτα με την κόρη της Έλενα Ακρίτα, σε παλαιότερη φωτογραφία τους ΑΠΕ-ΜΠΕ 10
Κάλαντα με τα τρακτέρ στις εθνικές οδούς και τους οδηγούς να ελπίζουν να αποφύγουν τους χωματόδρομους - Η Οδύσσεια των εκδρομέων
Για την Τετάρτη, παραμονή Χριστουγέννων, η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου αισιοδοξεί ότι η βελτιωμένη εικόνα σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο που επικράτησε τις βραδινές ώρες, θα συνεχιστεί
Οδύσσεια των εκδρομέων των γιορτών
42