Ελλάδα

Μάριος Θεμιστοκλέους: Έρχεται 3η δόση εμβολίου για τους κάτω των 50

Την χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού και σε όσους είναι κάτω των 50 ετών προανήγγειλε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους, μάλιστα, είπε πως είναι αναπόφευκτο το ενδεχόμενο να βρεθεί αντιμέτωπη η Ελλάδα με ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας, ενώ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου του κορονοϊού και σε άλλες ηλικιακές ομάδες.

Ο ίδιος επικαλέστηκε ευρήματα της μελέτης, τα οποία ανακοίνωσε την Τετάρτη ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, υπογραμμίζοντας για μια ακόμη φορά ότι ο τρόπος να νικήσουμε την πανδημία είναι τα εμβόλια. Όπως είπε: «Ο κορονοϊός είναι εδώ και δεν θα φύγει» και τόνισε πως όσο περισσότεροι εμβολιαζόμαστε, τόσο συντομότερα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα.

Την ίδια ώρα, διευκρίνισε ότι είναι μικρή η διαφορά της Ελλάδας στα ποσοστά εμβολιασμού, σε σύγκριση με τον μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μάλιστα, όπως είπε γίνεται συχνά σύγκριση με τις πρώτες χώρες, ενώ η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ κοντά σε αυτές. Τόνισε πως «πρέπει να εντείνουμε την προσπάθεια».

 

Για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού προανήγγειλε πως έχει έρθει η σειρά των κάτω των 50 ετών, και – όπως είπε – αναμένουν την ανάλυση των δεδομένων από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Τέλος, συνέστησε στους πολίτες να σταματήσουν να κάνουν τεστ αντισωμάτων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εταιρείες στην Αθήνα «πουλούσαν» δήθεν επενδυτικές ευκαιρίες σε Άραβες: 104 συλλήψεις – Με ποινικό παρελθόν ο ασύλληπτος «εγκέφαλος»
Οι εργαζόμενοι των 2 εταιριών σε Άγιο Δημήτριο και Αθήνα έπειθαν Άραβες από τις χώρες του Κόλπου να αγοράσουν τις επενδυτικές ευκαιρίες - Ξεσκεπάστηκαν από εργαζόμενο που έψαχνε για δουλειά
Τηλέφωνο
Ψάχνουν για το αν πέθανε από δηλητήριο η οικογένεια Σιδηροπούλου στο Ελληνικό – Άλλαξαν οι κωδικοί taxis μετά τον θάνατό τους
Φίλη του γιου υποστηρίζει πως η ίδια κάλεσε το 100 μέσα από το νοσοκομείο και πως ζήτησε την υπογραφή του για να του αλλάξει sim καθώς είχε κλαπεί
Τα τρία μέλη της οικογένειες που έφυγαν από τη ζωή σε διάστημα 13 ημερών
3