Πέμπτη, 2 Μαΐ
16oC Αθήνα

Μαρουσάκης για φωτιές: «Μπαίνουμε στο πιο δύσκολο τμήμα της ημέρας» – Μέγιστη ένταση στα μελτέμια

Μαρουσάκης για φωτιές: «Μπαίνουμε στο πιο δύσκολο τμήμα της ημέρας» – Μέγιστη ένταση στα μελτέμια
Φωτογραφία Reuters

Μπαίνουμε στο πιο δύσκολο τμήμα της σημερινής (18.7.2023) ημέρας, καθώς τα μελτέμια θα βρίσκονται στη μέγιστη έντασή τους και η κατάσταση με τις φωτιές σε Αττική, Δερβενοχώρια και Λουτράκι ίσως δυσκολέψει ακόμα περισσότερο, δήλωσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης ανέλυσε την κατεύθυνση των ανέμων τις επόμενες ώρες, εξηγώντας ότι τώρα είναι το πιο δύσκολο τμήμα της ημέρας για τις φωτιές, καθώς τα μελτέμια παρουσιάζουν τη μέγιστη έντασή τους.

Όπως σημείωσε ο μετεωρολόγος, η κατάσταση αυτή θα διαρκέσει μέχρι τις 20:00, όταν δηλαδή θα έχουν συμπληρωθεί περισσότερες από 30 ώρες συνολικά με τα μέτωπα της φωτιάς στην Αττική, στα Δερβενοχώρια και στο Λουτράκι.

Οι άνεμοι θα μετακινούνται από τα βορειοανατολικά προς τα νοτιοδυτικά και τις επόμενες ώρες θα φτάσουν τα 6-7 μποφόρ και προς την περιοχή του Λουτρακίου θα φτάνει τα 5-6 μποφόρ με ριπές στα 7-8 μποφόρ. Δύσκολη είναι η κατάσταση και στα Δερβενοχώρια καθώς οι άνεμοι θα είναι 6-7 ακόμη και 8 μποφόρ.

Δείτε όσα είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης:

Δείτε εδώ στο liveblog του newsit.gr όλες τις εξελίξεις από τα πύρινα «μέτωπα» σε Αττική, Λουτράκι και Δερβενοχώρια.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις