Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

«Μαύρη Τρίτη» με πάνω από 6.500 κρούσματα εν αναμονή της ανακοίνωσης μέτρων – Τι εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

«Μαύρη Τρίτη» με πάνω από 6.500 κρούσματα εν αναμονή της ανακοίνωσης μέτρων – Τι εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Λίγο πριν ανακοινωθούν τα μέτρα από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και με την επιδημιολογική κατάσταση στην χώρα να είναι στα χειρότερά της αφού τα κρούσματα θα ξεπεράσουν κατά πολύ τα 6.500, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων συνεδριάζει από τις 13:00 προκειμένου να καταλήξει στην εισήγησή της στην κυβέρνηση και στις 18:00 να γίνουν οι ανακοινώσεις. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr αποκλείεται το ενδεχόμενο lockdown ακόμα και σε τοπικό επίπεδο. Επίσης, όποια μέτρα αποφασιστούν οι ειδικοί εισηγούνται να είναι ενιαία και να μην εφαρμόζονται μόνο στις κόκκινες περιοχές. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ειδικοί προτείνουν να είναι πιο αυστηροί οι έλεγχοι στην εστίαση και στα νυχτερινά κέντρα. Επίσης, να αυξηθούν τα τεστ στους ανεμβολίαστους, ενώ όσον αφορά στους εμβολιασμούς για την ενίσχυσή τους να χρησιμοποιηθεί μόνο η πειθώς και όχι η υποχρεωτικότητα. 

Ειδικά για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους οι ειδικοί εισηγούνται την διενέργεια δυο rapid test για όλους ανεξάρτητα από τον τομέα στον οποίο εργάζονται, επίσης εισηγούνται για την είσοδο πολιτών σε δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες την διενέργεια rapid test, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει να είναι απαραίτητο το rapid test για την είσοδο σε εμπορικά καταστήματα και εμπορικά κέντρα εκτός των σούπερ μάρκετ.

Όσον αφορά στο θέμα του ωραρίου και ενδεχόμενης απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τη μια τη νύχτα δεν έχουν καταλήξει οι επιστήμονες όπως και δεν έχουν καταλήξει αν πρέπει να κλείσουν στις κόκκινες περιοχές.

Όσο για τις μάσκες, είναι πιθανό να ξαναγυρίσουν στους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους για όλους και να υπάρχουν πιο αυστηροί έλεγχοι και κλείσιμο καταστημάτων σε όσους δεν πειθαρχούν στα μέτρα.

Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις