Ελλάδα

Μειωμένες τιμές εισιτηριών για τους άνεργους

Απαντώντας ο κ. Βούγιας, απέκλεισε κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών.

Την επέκταση της δυνατότητας παροχής μειωμένου μέχρι και 50%, εισιτηρίου σε μία μεγάλη ομάδα ανέργων, προανήγγειλε ο υφυπουργός Υποδομών, Σπ. Βούγιας διευκρινίζοντας πως η απόφαση θα ληφθεί σε συνεννόηση με την υπουργό Εργασίας, Λούκα Κατσέλη.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Αθ. Παφίλη για τις αστικές συγκοινωνίες ο αρμόδιος υφυπουργός ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι η σημερινή συνάντηση με τους εργαζόμενους φαίνεται ότι μπορεί να αποτελέσει βάση συμφωνίας για νέες συλλογικές συμβάσεις, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε θετική εξέλιξη στο διάλογο και πιστεύω ότι θα πείσουμε εργαζόμενους για τις καλές μας προθέσεις».

Ο ερωτών βουλευτής ανέφερε ότι με το νομοσχέδιο για τις συγκοινωνίες ανοίγει ο δρόμος της ιδιωτικοποίησής τους, χαρακτήρισε απαράδεκτη την αύξηση των εισιτηρίων, είπε πως περικόπτονται γραμμές και δρομολόγια σε βάρος του κοινού και των εργαζόμενων και ζήτησε να παύσει κάθε σκέψη για απολύσεις και μετατάξεις αλλά και να αποσυρθεί το νομοσχέδιο.

Απαντώντας ο κ. Βούγιας, απέκλεισε κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών ενώ χαρακτήρισε «δύσκολη» αλλά «υποχρεωτική» την απόφαση για αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων, είπε ότι διασφαλίζονται οι θέσεις εργαζομένων και δημιουργούνται προοπτικές για νέες θέσεις εργασίας, διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπερβαίνει το 10% το ποσοστό των μετατάξεων και κατέληξε τονίζοντας πως το νομοσχέδιο σηματοδοτεί το τέλος του δανεισμού για τις αστικές συγκοινωνίες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ελεύθερος ο 53χρονος οδηγός αστικού λεωφορείου που αγνόησε τα σήματα και παρέσυρε μπάρες σε σιδηροδρομική διάβαση στην Θεσσαλονίκη
Ο οδηγός κατέθεσε ότι δεν έκανε κάτι παράνομο, τονίζοντας ότι τα ηχητικά σήματα τον βρήκαν πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές και λόγω του μήκους του λεωφορείου δεν πρόλαβε να περάσει
Τρένο
Η στιγμή του τροχαίου στον Κολωνό - Μηχανή με μεθυσμένη οδηγό συγκρούεται με δύο αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα
Στο πρώτο εκπνεόμενο αλκοτέστ που της έγινε από τους άνδρες της Τροχαίας, βρέθηκε θετική στην κατανάλωση αλκοόλ σε ποσοστό πολύ μεγαλύτερο του πλημμελήματος
Τροχαίο στον Κολωνό
11