Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Μειώσεις στις συντάξεις από 15 έως 27%

Μειώσεις στις συντάξεις από 15 έως 27%

Δυσοίωνο το μέλλον για τους συνταξιούχους και “αρπαγή” του 13ου και 14 μισθού

 από μισθωτούς τόσο στο Δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Σοβαρές μειώσεις στις συντάξεις από 15 εως και 27,5% εκτιμά ότι θα έχουμε ο Επιστημονικός Σύμβουλος της ΓΣΕΕ κ. Γιώργος Ρομανιάς ο οποίος μίλησε στο Νewsit.gr και εξήγησε αναλυτικά το τι μέλει γενεσθαι σε ότι άφορα τις περικοπές στις συνταξεις τους κινδύνους που ελλοχεύουν από ανάλογα μέτρα.

Σύμφωνα με τον κ. Ρωμανιά, αποδεδειγμένα – όπως στις ευρωπαικές χώρες που εφαρμόζονται ανάλογα μέτρα υπάρχει μείωση από 7 εως 20% έτσι και για την Ελλαδα οι σοβαρές μειώσεις θα είναι γεγονός.

Φτερά θα κάνει ο 14ο μισθός και για τον ιδιωτικό τομέα αν περάσουν οι νέες προτάσεις περικοπής

Κερκόπορτα για περικοπή του 13ου και 14ου μισθού και στον ιδιωτικό τομέα ανοίγει αν γίνουν αποδεκτές οι προτάσεις για τους Δημόσιους Υπαλλήλους.

Όπως ανέφερε στο στο Νewsit.gr ο κ. Γιώργος Ρωμανιάς το δώρο, ο 13ος και 14ος μισθός είναι νομοθετημένα και ισχύει και για τον δημόσιο και για τον ιδιωτικό τομέα.

Οι συζητήσεις που γίνονται τώρα αφορούν βέβαια μόνο τον Δημόσιο τομέα προκειμένου να περιοριστούν οι εκταμιεύσεις του κρατικού προϋπολογισμού.

Αν όμως οι συζητήσεις που γίνονται μέχρι τώρα καταλήξουν σε περικοπές στο δημόσιο τομέα ειναι σαφές οτι θα έρθουν οι εργοδοτικές οργανώσεις για
να πιέσουν την ΓΣΕΕ.

“Μην ξεχνάμε”, ανέφερε ο κ. Ρωμανιάς, “ότι ήδη βρισκόμαστε σε διαδικασία διαβούλευσης για τη σύναψη νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας”.
“Eκτιμώ”, υποστήριξε ο ίδιος, “οτι με έμμεσο τρόπο θα επηρεαστεί και η κατάσταση τον ιδιωτικό τομέα”.

ΟΧΙ στην περικοπή του 14ου μισθού λέει η ΓΣΕΒΕΕ

Κατηγορηματικό οχι στην περικοπή του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα λέει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, υποστηρίζοντας οτι μια τέτοια περικοπή δεν θα δώσει λύσεις στα προβλήματα του κλάδου άλλα αντίθετα θα τον οδηγήσει σε καταστροφή.

Δεν έχουμε στην ατζέντα μας και ούτε έχουμε βάλει στο τραπέζι των συζητήσεων το θέμα της περικοπής του 14ου μισθού και δεν υπάρχει καμία ανάλογη σκέψη. Ανέφερε χαρακτηριστικά στο Νewsit.gr ο γ.γ της ΓΣΕΒΕΕ κ. Νίκος Σκορίνης καιτόνισε: “Δεν θέλουμε καν να πιστεύουμε σε αυτή την εξέλιξη γιατί όταν ο τζίρος των επιχειρήσεων έχει μειωθεί κατακόρυφα ένα πλήγμα ακόμη στο εισόδημα των καταναλωτών- εργαζομένων θα είναι καταστροφικό”. “Ήδη κλείνουν χιλιάδες επιχειρήσεις και δε νομίζω”, υποστηρίζει ο ίδιος, “οτι παρα τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις να σκεφτούν ότι με την περικοπή του 14ου μισθού θα επιβιώσουν. Η αγορά πρέπει να τονωθεί, να της δοθεί μια ανάσα για να ανακάμψει και οι να μιλάμε για περικοπές που θα είναι μεγάλο πλήγμα.”

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε