Ελλάδα

Μειώθηκε από το ΣτΕ η πειθαρχική ποινή πρώην υπαλλήλου της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης

Δικαίωμα να διεκδικήσει αναδρομικά μισθούς έχει γυναίκα υπάλληλος της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης - Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, της οποίας την πειθαρχική ποινή της οριστικής απόλυσης μετέτρεψε το Συμβούλιο της Επικρατείας σε προσωρινή παύση έξι μηνών, με πλήρη στέρηση αποδοχών.

Η συγκεκριμένη υπάλληλος είναι σήμερα συνταξιούχος, αλλά η απόφαση του ΣτΕ που μετέτρεψε την πειθαρχική ποινή του έτους 2013 της παρέχει την δυνατότητα να αναζητήσει έντοκα τις αποδοχές του χρονικού διαστήματος από την απόλυσή της έως την συνταξιοδότησή της, αφαιρουμένων των 6 μηνών της παύσης της, όπως έχει την δυνατότητα να διεκδικήσει και άλλες αστικές αξιώσεις από την ζημιά που δέχθηκε από την επίμαχη πειθαρχική απόφαση.

Έλειπε από τη δουλειά της 113 εργάσιμες ημέρες!

 

Σύμφωνα με το πειθαρχικό συμβούλιο η εν λόγω υπάλληλος “απουσίασε από την εργασία της για 113 εργάσιμες ημέρες, κατά το χρονικό διάστημα από 3.9.2011 έως και 30.8.2012, και 50 ημέρες, κατά το χρονικό διάστημα από 3.9.2012 έως και 11.11.2012” και μάλιστα “αδικαιολόγητα, ήτοι χωρίς να προκύπτει ότι της χορηγήθηκε από την υπηρεσία της άδεια απουσίας, και χωρίς η ίδια να έχει επικαλεσθεί και αποδείξει τη συνδρομή κάποιου σοβαρού λόγου, που να δικαιολογούσε την παρατεταμένη αυτή αποχή ή να μετρίαζε την βαρύτητα του πειθαρχικού αδικήματος”.

Τι υποστηρίζει η ίδια

 

Από την πλευρά της ωστόσο η πρώην υπάλληλος της ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας υποστήριξε ότι ‘δεν απείχε αδικαιολόγητα από τα καθήκοντά της, αλλά προσερχόταν στην υπηρεσία της τις απογευματινές ώρες, απασχολούμενη μέχρι αργά το βράδυ, και ότι τούτο ήταν σε γνώση των υπηρεσιακών της προϊσταμένων, οι οποίοι το αποδέχονταν σιωπηρώς, αφενός λόγω των προβλημάτων υγείας της, τα οποία δεν της επέτρεπαν να προσέρχεται στην εργασία της τις πρωινές ώρες και, αφετέρου, διότι η ίδια εργαζόταν πέραν του ωραρίου, αφού της είχαν ανατεθεί καθήκοντα απομαγνητοφώνησης βραδινών τηλεοπτικών εκπομπών”.

Επιπλέον, υποστήριξε ότι “τοποθετήθηκε στη διεύθυνση πληροφόρησης προκειμένου να έχει απογευματινό ωράριο λόγω της βεβαρημένης κατάστασης της υγείας της, η οποία δεν της επιτρέπει να εργάζεται το πρωί, ότι προσέφερε υπηρεσίες δημοσιογράφου παρακολουθώντας συστηματικά πολιτικές και ειδησεογραφικές εκπομπές και ενημέρωνε, στη συνέχεια, τους υπηρεσιακούς της προϊσταμένους, οι οποίοι εκτίμησαν ιδιαίτερα το έργο της, ότι η επιβολή σε βάρος της μέτρων αργίας και μισθολογικών περικοπών την οδήγησαν σε ηθική και οικονομική εξόντωση αφού έχει χρέη σε τράπεζες, λόγω δανεισμού”.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας επισημαίνει στην απόφαση του ότι “πάσχει από βαρείας μορφής ρευματοειδούς αρθρίτιδας με προσβολή όλων των αρθρώσεων (παναρθρίτιδα) με μεγάλου βαθμού καταστροφή των αρθρώσεων, μεγάλο βαθμό δυσκολίας στην καθημερινότητα”, ότι “παρουσιάζει αντίδραση προσαρμογής με καταθλιπτική – αγχώδη διάθεση στα πλαίσια έντονου ψυχοπιεστικού γεγονότος (φροντίζει έναν βαρειά χρονίως πάσχοντα ασθενή με τον οποίο συγκατοικεί), εμφάνισε απότομη έκπτωση της λειτουργικότητάς της, κλινοφιλία, έντονο άγχος τα οποία συνόδευαν την καταθλιπτική της διάθεση”.

Επισημαίνει επείσης, ότι απορρίφθηκαν αιτήσεις της για χορήγηση 3 αναρρωτικών αδειών, των 2 μηνών, 5 ημερών και 3 ημερών και ότι οι “προϊστάμενοί της επέδειξαν ολιγωρία ως προς την αντιμετώπιση της παρατεταμένης απουσίας της με αποτέλεσμα, λαμβανομένης υπόψη της επιβάρυνσης της υγείας της, να δημιουργηθεί στην υπάλληλο εικόνα ανοχής εκ μέρους της υπηρεσίας της”.

Με αυτό το σκεπτικό κατέληξε ότι συντρέχει λόγος μετριασμού της επιβληθείσης πειθαρχικής ποινής της οριστικής παύσης και, αντί αυτής, να επιβληθεί η ποινή της προσωρινής παύσης 6 μηνών με πλήρη στέρηση των αποδοχών της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Από το 2024 είχαν γίνει καταγγελίες σε βάρος του Γιώργου Τσαγκαράκη - «Δεν γνωρίζω καν τον κύριο» λέει η χήρα του Δημήτρη Μυταρά
«Είναι έγκλημα το να κάνεις πλαστά έργα και να τα πουλάς για γνήσια, είναι ένα έγκλημα που διαιωνίζεται, πρώτη φορά το ακούω αυτό το όνομα», είπε η χήρα του γνωστού καλλιτέχνη Δημήτρη Μυταρά
Ο γκαλερίστας Γιώργος Τσαγκαράκης
Μαρία Γρατσία: «Φιάσκο η δίκη για τα Τέμπη, ένιωσα ντροπή ως λειτουργός της δικαιοσύνης» – Αινιγματική για το κόμμα Καρυστιανού
«Μία μητέρα θανόντος είπε ότι δεν άντεχε να κάθεται δίπλα σε κατηγορούμενο, ενώ άλλος συγγενής θύματος τόνισε ότι βίωσε κρίση πανικού», επισήμανε
Μαρία Γρατσία
Στη φυλακή αρχιμανδρίτης που μαζί με πρώην ιερέα «έφαγαν» 1,5 εκατομμύριο από πιστούς στη Θεσσαλονίκη
Έταζαν καίριες θέλεις στην Μητρόπολη και είχαν πλαστογραφήσει έγγραφα με σφραγίδες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ακόμη και του Οικουμενικού Πατριαρχείου
Δικαστική αίθουσα
Συγκλονίζει η μητέρα του Γιώργου Τσιτόγλου που δολοφονήθηκε στην Καρδίτσα - «Αν ήξερα τι θα πάθει δε θα τον άφηνα να φύγει»
«Κάτι άλλο κρύβεται, θέλω να βρεθεί αυτή η αλήθεια και να το πληρώσουν όλοι όσοι είναι από πίσω , ήταν ο καλύτερος πατέρας του κόσμου και είχε αδυναμία στο παιδί του», ανέφερε συγκινημένη η πρώην σύζυγος του
Καρδίτσα
Θεσσαλονίκη: Κλείνει τμήμα της Περιφερειακής την Πέμπτη το βράδυ – Διακοπή κυκλοφορίας στο ύψος του «Παπαγεωργίου»
Οι οδηγοί που κινούνται στην περιοχή καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς θα υπάρξουν αποκλεισμοί κυκλοφορίας σε συγκεκριμένα σημεία και ώρες
Θεσσαλονίκη έργα σε δρόμο