Ελλάδα

Μέλη του Ρουβίκωνα ύψωσαν πανό μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη – 23 προσαγωγές

«Οι άγνωστοι στρατιώτες δεν φύλαγαν του λαού προδότες», έγραφε το πανό που σήκωσαν τα μέλη της αναρχικής οργάνωσης

Μέλη της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας έφτασαν μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη όπου ύψωσαν πανό που ανέγραφε «οι άγνωστοι στρατιώτες δεν φύλαγαν του λαού προδότες» με αποτέλεσμα η αστυνομία να προχωρήσει σε 23 προσαγωγές.

Ειδικότερα, λίγα λεπτά πριν τις 8 το βράδυ της Παρασκευής (14.11.2025), 23 μέλη του Ρουβίκωνα προσήχθησαν από την αστυνομία, μετά την ενέργειά τους μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στη Βουλή.

Τα μέλη σήκωσαν πανό που έγραφε: «Οι άγνωστοι στρατιώτες δεν φύλαγαν του λαού προδότες», προκαλώντας την παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων και την προσωρινή αναστάτωση στην περιοχή.

 

Οι 23 προσαχθέντες οδηγήθηκαν στο κτίριο της κρατικής ασφάλειας. 

Η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα

«Σήμερα Παρασκευή 14/11 μέλη του Ρουβίκωνα πραγματοποίησαν παρέμβαση μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, σε μία συγκυρία όπου η δημόσια ατζέντα υποτάσσεται σε μια κυβερνητική εκστρατεία που σκοπό έχει τόσο το θάψιμο της πολιτικής ήττας και σφαλιάρας που έφαγαν από τη νικηφόρα απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι, όσο και του αποπροσανατολισμού της κοινωνικής βάσης από τα πραγματικά διακυβεύματα που αφορούν τη ζωή και το μέλλον της. Η επίκληση της ”προσβολής του μνημείου” αξιοποιείται ως εργαλείο για την επιβολή νέων περιορισμών στη διαμαρτυρία και στη συλλογική έκφραση.

Το μνημείο, σύμβολο θυμάτων πολέμων που πλήρωσαν με τη ζωή τους τις αποφάσεις των ισχυρών, μετατρέπεται σήμερα σε πρόσχημα για να στοχοποιηθούν οι αγωνιζόμενοι και σε πεδίο άσκησης προπαγάνδας από την πλευρά της κυβέρνησης.

Γνωρίζουμε ότι η προσπάθεια περιστολής συγκεντρώσεων μπροστά στη Βουλή δεν αφορά τον σεβασμό στους νεκρούς, αλλά την ανάγκη της εξουσίας να ελέγξει όσους αντιστέκονται.

Η καταστολή και η επικοινωνιακή διαχείριση δεν θα ανακόψουν τη δράση και την παρουσία μας στον δημόσιο χώρο. Οι απαγορεύσεις θα καταρρεύσουν στην πράξη, όπως τόσες άλλες πριν».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καθαρά Δευτέρα: Γλέντια και χαρταετοί στον λόφο του Φιλοπάππου οι Αθηναίοι και στο Σέιχ Σου οι Θεσσαλονικείς
Εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε διάφορα σημεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, ενώ από το πρωί έκαναν την εμφάνιση τους οι παραδοσιακοί χαρταετοί
Κούλουμα στον λόφο του Φιλοπάππου
Οι πλημμύρες «πνίγουν» τον Έβρο: «Εάν σπάσουν κι άλλα αναχώματα θα κινδυνεύσουν οικισμοί»
Οι έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή το τελευταίο διάστημα αλλά και τα χιόνια στη Βουλγαρία ανέβασαν τη στάθμη του ποταμού Έβρου και των παραποτάμων Ερυθροποτάμου και Άρδα, ξεπερνώντας το επίπεδο ασφαλείας
Πλημμύρες στον Έβρο
Καθαρά Δευτέρα: 20 χρόνια έκλεισε ο «άνθρωπος των χαρταετών» - «Δίνουμε χαρά στα παιδάκια»
Η απίστευτη ιστορία του Θεόδωρου Κωνσταντίνου - «Εύχομαι καλή Σαρακοστή σε όλο τον κόσμο, να έρθει από εδώ στο Παγκράτι να πάρει πολύ καλές τιμές και χαρταετούς για να περάσει καλά»
Χαρταετός την Καθαρά Δευτέρα