Ελλάδα

Μεσημέρι Χριστουγέννων η τελευταία και πιο λαμπρή πανσέληνος!

Ονομάζεται «Full Cold Moon» και φέτος τα Χριστούγεννα θα δούμε μια πανσέληνο που είχαμε να δούμε από το 1977! Τριανταοκτώ χρόνια μετά η πανσέληνος θα κάνει την εμφάνισή της το μεσημέρι των Χριστουγέννων στις 13.11 ακριβώς!

Αυτή θα είναι η τελευταία πανσέληνος του χρόνου και η πρώτη πανσέληνος του 21ου αιώνα που θα συμπέσει με τη μέρα των Χριστουγέννων. Η επόμενη θα είναι σε 19 χρόνια, δηλαδή το 2034.

Αυτό το σπάνιο φαινόμενο με το παγωμένο ολόγιομο φεγγάρι θα κλείσει μια χρονιά κατά την οποία είδαμε και άλλα σπάνια φαινόμενα. Ζήσαμε ολική έκλειψη ηλίου αλλά και το «ματωμένο» φεγγάρι.

Η παγωμένη πανσέληνος έχει έναν στόχο! Να φωτίζει τον ουρανό και να διευκολύνει το ταξίδι του Άγιου Βασίλη, ο οποίος την ημέρα των Χριστουγέννων μοιράζει τα δώρα του σε όλα τα παιδιά του κόσμου. Είναι από τις λίγες φορές που κατά κάποιο τρόπο παίρνει ρεπό ο Ρούντολφ το ελαφάκι που είναι μπροστά στο έλκηθρο και με την κόκκινη μύτη του φωτίζει τον ουρανό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ένοχος 55χρονος που παρενοχλούσε 4χρονο κοριτσάκι και έστελνε ερωτικά γράμματα σπίτι του στην Θεσσαλονίκη - «Δεν την έχω πειράξει ποτέ»
Οι γονείς της απευθύνθηκαν στις αρχές αλλά εκείνος δεν πτοήθηκε από τις συστάσεις που του έγιναν συνεχίζοντας να την παρενοχλεί
Ανήλικη 1
Ένας 21χρονος δολοφόνησε την 52χρονη μητέρα του στη Λάρισα - Προσπάθησε να εξαφανίσει το πτώμα με τον ξάδερφό του
Οι δράστες τύλιξαν την γυναίκα σε ένα πάπλωμα για να την βγάλουν από το σπίτι, όταν τους είδε κάποιος γείτονας και ειδοποίησε την Αστυνομία
Δολοφονία Λάρισα 16
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες