Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Θα μπορούσε να συσταθεί καλύτερη επιτροπή διαλόγου

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Θα μπορούσε να συσταθεί καλύτερη επιτροπή διαλόγου

Σοβαρές ενστάσεις εκφράζει σε συνέντευξή του ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος για τη σύνθεση της Επιτροπής διαλόγου με την Πολιτεία, έτσι όπως διαμορφώθηκε στο πλαίσιο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά…

«Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος συγκρότησε μια επιτροπή, θα μπορούσε να συγκροτήσει μια ακόμη καλύτερη επιτροπή, αν από τα επτά μέλη  δεν θα ήταν δύο μόνο νομικοί, αλλά θα μπορούσαν να είναι και τέσσερις ή και έξι ακόμα νομικοί  και μάλιστα Αρχιερείς που υπάρχουν έγκριτοι μέσα στην Ιεραρχία».

Σε μια χειμαρρώδη ενδιαφέρουσα συνέντευξη, ο κ. Χρυσόστομος μίλησε για όλους και για όλα ξεκινώντας φυσικά από την προωθούμενη συμφωνία Εκκλησίας – Πολιτείας την οποία δε δίστασε να χαρακτηρίσει «σφιχτό εναγκαλισμό σε επίπεδο καθαρά οικονομικό».

Την ίδια ώρα ο Σεβασμιώτατος Μεσσηνίας εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο το Αρχιεπισκόπου, σημειώνοντας με νόημα «Η κάθε εποχή έχει τον Αρχιεπίσκοπό της . Μπορεί για κάποιους να είναι αναγκαίο μια φωνή σαν το Χριστόδουλο, για άλλους είναι αναγκαία μια φωνή χαμηλών τόνων, διαλλακτική, όχι οξύνσεων, όχι συγκρούσεων όπως είναι ο Ιερώνυμος».

Διαβάστε περισσότερα στο dogma

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις