Δευτέρα, 29 Απρ.
20oC Αθήνα

Μονή Κηπίνας: Στο εσωτερικό ενός περίεργου μοναστηριού στα Τζουμέρκα που κόβει την ανάσα

Μονή Κηπίνας: Στο εσωτερικό ενός περίεργου μοναστηριού στα Τζουμέρκα που κόβει την ανάσα

Η Ιερά Μονή Κηπίνας στα Τζουμέρκα των Ιωαννίνων, είναι ένα από εκείνα τα μοναστήρια που θα σε αφήσουν κυριολεκτικά άφωνο με το φυσικό τοπίο που βρίσκονται χτισμένα.

Αποτελώντας κομμάτι ενός απότομου κάθετου βράχου, στο εσωτερικό του οποίου και λαξεύτηκε η μονή, το πρώτο πράγμα που θα νιώσεις καθώς σηκώσεις το βλέμμα σου και την αντικρίσεις, δεν θα είναι τίποτα άλλο παρά το απόλυτο δέος.

Πάμε λοιπόν να μάθουμε την μακρά ιστορία που κουβαλά στις πλάτες της, αλλά και να θαυμάσουμε το καθηλωτικό σκηνικό που την περικλείει.

Με όνομα εμπνευσμένο από τους μικρούς σε μέγεθος κήπους που φρόντιζαν οι μοναχοί στα περίχωρα της, η ιερά μονή Κηπίνας είναι αδιαμφισβήτητα ένα μοναστήρι που η επίσκεψη σου στον ιερό χώρο του, θα σου μείνει αξέχαστη.

Ευρισκόμενη πλήρως μέσα σε μια βραχώδη κοιλότητα, ο συνδυασμός της εντυπωσιακής καμπυλωτής κατασκευής της και του εκπληκτικού φυσικού περιβάλλοντος με την κατάφυτη του βλάστηση, θα σε πλημμυρίσει με ένα πλήθος από εικόνες και συναισθήματα.

Ο δρόμος για να καταφέρεις να την προσεγγίσεις σταματάει να είναι φτιαγμένος από άσφαλτο περίπου στη ρίζα των βράχων. Από κει κι ύστερα θα χρειαστεί να ακολουθήσεις ανηφορίζοντας το δρομάκι που έχει σκαλιστεί στις πέτρες και έχει ως τελικό προορισμό το σημείο εισόδου σου στο μοναστήρι.

Η θέα θα σου κόψει για άλλη μια φορά την ανάσα κι αυτήν την φορά στο εγγυώνται τα νερά του Καλαρρύτικου Ποταμού, που θα πετύχεις να διασχίζουν την περιοχή.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις