Ελλάδα

Μόνο με ραντεβού τα κομμωτήρια – Το νέο ωράριο και οι κανόνες

Μια νέα πραγματικότητα μας περιμένει στα κομμωτήρια που ανοίγουν στις 4 Μαΐου και αλλάζουν ριζικά όλα όσα ξέραμε ως τώρα.

Η προέλευση στα κομμωτήρια θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο με ραντεβού και ο ιδιοκτήτης θα κρατά συγκεκριμένο κατάλογο. Τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι πελάτες πρέπει να φορούν μάσκα και γάντια και θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις. Δύο μέτρα ανά θέση εργασίας.

Το ωράριο αλλάζει και πλέον τα κομμωτήρια θα λειτουργούν από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ τις καθημερινές και τα Σάββατα από τις 7 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Στα κομμωτήρια ισχύουν οι περιορισμοί ανά τετραγωνικά και έως 20 μέτρα θα επιτρέπονται 4 άτομα. Ίδιοι κανόνες με μάσκα, γάντια, ραντεβού και αποστάσεις θα ακολουθούνται και κουρεία. 

Παράλληλα ισχύει και ο κανόνας του επιπέδου και στα κομμωτήρια. Αν ένα κατάστημα έχει δυο επίπεδα τότε δεν θα επιτρέπεται άνω των 2 ατόμων ανά 10 τετραγωνικά μέτρα.

Πόσοι πελάτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται ταυτόχρονα:

Έως 20 τ.μ παρουσία έως 20 άτομα

20-100 τ.μ παρουσία 4 +1 ανά τ.μ

Άνω των 100 τμ 12+1 ανά 15 τετραγωνικά μέτρα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Το μήνυμα της νέας προέδρου του Αρείου Πάγου: Οι υπερδικαστές», η απονομή της δικαιοσύνης και οι αιχμές για την υπόθεση των Τεμπών
"Οι δικαστές πρέπει να απαντούν θεσμικά, ήτοι κατά την άσκηση του δικαιοδοτικού τους έργου, πιστοί στο Σύνταγμα και τους νόμους, οφείλουν να δικάζουν ψύχραιμα, με βάση τη δικογραφία που έχουν στα χέρια τους"
Άρειος Πάγος 3
Νέα πρόκληση από την Τουρκία - Εξέδωσε Navtex και ζητά την αποστρατικοποίηση 23 ελληνικών νησιών στο Αιγαίο
Τα 23 νησιά είναι: Θάσος, Άγιος Ευστράτιος, Ψαρά, Σαμοθράκη, Λήμνος, Λέσβος, Χίος, Ικαρία, Σάμος, Αστυπάλαια, Ρόδος, Χάλκη, Κάρπαθος, Κάσος, Τήλος, Νίσυρος, Κάλυμνος, Λέρος, Πάτμος, Λειψοί, Σύμη, Κως και Καστελόριζο
Τουρκική φρεγάτα 41
Επανεξετάζεται το καθεστώς ασύλου του Παλαιστίνιου που συνελήφθη για σεξουαλική παρενόχληση στο Αιγάλεω και για εμπρησμό στον Υμηττό
Κατά τις ίδιες πληροφορίες η ίδια πρακτική θα ακολουθείται αυτόματα σε όλες τις περιπτώσεις που διαπράττεται ποινικό αδίκημα από δικαιούχους ασύλου
Ο 32χρονος Σύρος που συνελήφθη για επιθέσεις σε τρεις γυναίκες στο Αιγάλεω
27