Ελλάδα

Μπόνους σε γιατρούς και νοσηλευτές που μετακινούνται σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οικονομικά κίνητρα θεσπίζει το υπουργείο Υγείας σε όσους γιατρούς και νοσηλευτές μετακινηθούν σε άλλες περιοχές προκειμένου να καλυφθούν τα κενά στο ΕΣΥ.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, αύξηση στις μηνιαίες αποδοχές γιατρών και νοσηλευτών που αποφασίζουν να μετακινηθούν σε άλλες δομές για να καλυφθούν οι ανάγκες του ΕΣΥ, φέρνει στη Βουλή, ο Θάνος Πλεύρης.

Με τροπολογία που κατατέθηκε, στο άρθρο 6 προβλέπεται για την κάλυψη των κενών σε οργανικές θέσεις στα νοσοκομεία να δίνονται οικονομικά κίνητρα, ώστε με τον τρόπο αυτό να περιορίζονται και οι αντιδράσεις του υγειονομικού προσωπικού.

Συγκεκριμένα, δίνεται επιπλέον του μηνιαίου μισθού το ποσό των 1.800 ευρώ στους γιατρούς και 1.200 σε νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, το οποίο μετακινείται για υπηρεσιακούς λόγους προσωρινά σε άλλες νοσηλευτικές δομές.

«Με αυτόν τον τρόπο διευκολύνονται και αποζημιώνονται μετακινήσεις εκτός από νησιά και σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα από νοσοκομεία που έχουν πλήρη κάλυψη, επιβραβεύοντας τους γιατρούς και προσωπικό που θα μετακινηθεί», υποστηρίζει το υπουργείο Υγείας.

Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη / Πηγή: iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά στην Βοιωτία: Δεκάδες νεκρά ζώα και σοβαρές καταστροφές σε κτηνοτροφική μονάδα και αγροτικές εκτάσεις
Η πυρκαγιά έκαψε περίπου 4 χιλιόμετρα έκτασης, ενώ 60 μοσχάρια και πρόβατα σε κτηνοτροφική μονάδα έχασαν τη ζωή τους στις φλόγες και άλλα έχουν διασκορπιστεί τρομαγμένα στη γύρω περιοχή
Φωτιά στη Βοιωτία
Διπλή δολοφονία στο Αίγιο: Τα ευρήματα στο μπάνιο του μοιραίου σπιτιού και οι κρίσιμες καταθέσεις – «Ο 65χρονος αγαπούσε τον γιο του»
Νέα στοιχεία εντόπισαν οι αρχές μέσα στο σπίτι του φονικού, την ώρα που ο Ιταλός κατηγορούμενος επιμένει ότι δεν σκότωσε την σύντροφό του και τον γιο της
Δολοφονία στο Αίγιο