Ελλάδα

Νέα διακοπή στη δίκη Κορκονέα – Απέρριψε τον δικηγόρο που όρισε το δικαστήριο

Σύμφωνα με το δικαστήριο η δίκη προσδιορίστηκε να συνεχιστεί στις 14 Απριλίου

Η δίκη του Επαμεινώνδα Κορκονέα που εξελίσσεται στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας και αφορά στη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το 2008 οδηγήθηκε σε νέα διακοπή.

Σύμφωνα με το δικαστήριο η δίκη προσδιορίστηκε να συνεχιστεί στις 14 Απριλίου καθώς ο Επαμεινώνδας Κορκονέας ζήτησε και όρισε νέο συνήγορο υπεράσπισης, απορρίπτοντας αυτόν που είχε ορίσει η έδρα.

Να θυμίσουμε πως στις 12 Μαρτίου η δίκη είχε διακοπεί (για τις 4 Απριλίου) μετά από εντάσεις και την παραίτηση της συνηγόρου υπεράσπισης του πρώην ειδικού φρουρού, Δέσποινας Σβερώνη. Τότε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας προχώρησε αρχικά στον ορισμό του δικηγόρου Μιχάλη Αστρακά συναντώντας την έντονη αντίδραση του πρώην ειδικού φρουρού. Ο κ. Αστρακάς μετά την άρνηση του κ. Κορκονέα αποχώρησε δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να υπερασπιστεί κάποιον με το ζόρι. Το δικαστήριο επανήλθε τότε σε δεύτερο αυτεπάγγελτο διορισμό του δικηγόρου Γιώργου Ζελενίτσα που τον δέχτηκε και ο κ. Κορκονέας.

Ο πρώην ειδικός φρουρός όμως στη συνέχεια δεν υπέγραψε σχετικές εξουσιοδοτήσεις και σήμερα (04.04.2025) με την έναρξη τη διαδικασίας ζήτησε τον ορισμό της Βάσως Πανταζή ως νέας συνηγόρου υπεράσπισης και η δίκη προσδιορίστηκε να συνεχιστεί στις 14 Απριλίου, για να εξετάσει, μετά από αναπομπή εκ νέου της υπόθεσης, από τον ‘Αρειο Πάγο στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, για την χορήγηση ή όχι του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου, που οδήγησε εκτός φυλακής τον πρώην ειδικό φρουρό.

Σήμερα, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, αλλά και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που ήταν παρόντες ως πολιτική αγωγή της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, δήλωσαν ότι «πίσω από τις πλάτες μας λειτουργούν μηχανισμοί που συνδέουν τον Επαμεινώνδα Κορκονέα με τη Χρυσή Αυγή», κάνοντας μνεία και για την προηγούμενη συνήγορο του κατηγορουμένου Δέσποινα Σβερώνη που υπήρξε βουλευτής Λάρισας της Χρυσής Αυγής από τον Ιανουάριο μέχρι τον Αύγουστο του 2015.

Ειδική αναφορά έγινε και στο γεγονός ότι η κ. Πανταζή στο δικαστήριο σε πρώτο βαθμό στην ‘Αμφισσα είχε παραιτηθεί από την υπεράσπιση του κατηγορουμένου επειδή δεν είχε ζητήσει συγνώμη από την οικογένεια του Αλέξανδρου.

Τέλος η κ. Κωνσταντοπούλου κατήγγειλε μεθόδευση για την εξασφάλιση του ελαφρυντικού που δεν δικαιούται ο Κορκονέας.

Από την πλευρά του ο πρώην ειδικός φρουρός ζήτησε την προστασία του Δικαστηρίου από όσα ακούστηκαν για σχέση του ίδιου με τη Χρυσή Αυγή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ελεύθερος ο 53χρονος οδηγός αστικού λεωφορείου που αγνόησε τα σήματα και παρέσυρε μπάρες σε σιδηροδρομική διάβαση στην Θεσσαλονίκη
Ο οδηγός κατέθεσε ότι δεν έκανε κάτι παράνομο, τονίζοντας ότι τα ηχητικά σήματα τον βρήκαν πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές και λόγω του μήκους του λεωφορείου δεν πρόλαβε να περάσει
Τρένο
Η στιγμή του τροχαίου στον Κολωνό - Μηχανή με μεθυσμένη οδηγό συγκρούεται με δύο αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα
Στο πρώτο εκπνεόμενο αλκοτέστ που της έγινε από τους άνδρες της Τροχαίας, βρέθηκε θετική στην κατανάλωση αλκοόλ σε ποσοστό πολύ μεγαλύτερο του πλημμελήματος
Τροχαίο στον Κολωνό
11