Ελλάδα

Νέες τουρκικές παραβάσεις από τουρκικό ελικόπτερο και ATR-72

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), ανακοίνωσε ότι τουρκικά αεροσκάφη μπήκαν σήμερα, Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023, στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης.

Συγκεκριμένα, δύο αεροσκάφη, ένα ATR-72 του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας και ένα ελικόπτερο πραγματοποίησαν 2 παραβάσεις του FIR Αθηνών στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Αυτή είναι η τέταρτη συνεχόμενη ημέρα παραβάσεων στο FIR της Αθήνας.

Τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ Ε.Ε.Χ. ΤΗΝ 22α ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : –

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 2 ( 1 ATR-72, 1 Ε/Π )

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 2

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : –

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 2

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : –

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : –

ΠΕΡΙΟΧΗ : Νοτιοανατολικό Αιγαίο

Προσθέστε το newsit.gr στη Google για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Όχι» στην ονοματοδοσία πάρκου σε «Γιάννης Μπουτάρης» από την Παμποντιακή Ομοσπονδία – «Οι δηλώσεις του προσέβαλλαν βαθιά την ιστορική μας μνήμη»
Οι θέσεις του πρώην δημάρχου «θίγουν ευθέως τη μνήμη ενός λαού που υπέστη διωγμούς, σφαγές και ξεριζωμό» αναφέρουν μεταξύ άλλων
Γιάννης Μπουτάρης