Τετάρτη, 24 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Νευρολόγος για θύμα ψευτογιατρού: «Του έδινα ιντερφερόνη και εκείνος του έδινε νερό και ζάχαρη»

Νευρολόγος για θύμα ψευτογιατρού: «Του έδινα ιντερφερόνη και εκείνος του έδινε νερό και ζάχαρη»

“Του έδινα ιντερφερόνη για την σκλήρυνση κατά πλάκας και εκείνος του έδινε νερό και ζάχαρη” λέει στο newsit.gr, ο νευρολόγος που κατέθεσε στις αρχές για τον ψευτογιατρό, με αφορμή την περίπτωση ασθενή, τον οποίο παρακολουθούσε επί σχεδόν 20 χρόνια και φέρεται να σταμάτησε την θεραπεία του.

Ο ίδιος, όπως αναφέρει, κλήθηκε πριν από λίγους μήνες από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης να καταθέσει, με την έρευνα να ξεκινά, όταν ο αδερφός ενός ασθενή που κατέληξε, κατήγγειλε τα πάντα στην αστυνομία.
“Είχα έναν ασθενή, τον οποίο παρακολουθούσα από το 1995. Το 2014 ήταν η τελευταία φορά που τον είδα. Μετά έχασα τα ίχνη του. Δεν είχα καμία επικοινωνία, ούτε με τον ίδιο, ούτε με τους συγγενείς του. Το 2020, δηλαδή μετά από έξι χρόνια, ο ασθενής κατέληξε. Και το 2022, πήγε ο αδερφός του στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και έκανε μία καταγγελία για όλα αυτά που έζησαν. Πέρασαν όλον αυτό τον Γολγοθά με τις ελπίδες, αλλά και με τα -απίστευτα μεγάλα- οικονομικά μεγέθη, που όλη η οικογένεια βοήθησε”.

Ο νευρολόγος εξηγεί στο newsit.gr ότι βρέθηκε να καταθέτει και ο ίδιος “επειδή ήμουν εγώ ο θεράπων ιατρός, όλα αυτά τα χρόνια, με κάλεσαν οι αξιωματικοί της αστυνομίας, μου είπαν τι πληροφορίες είχαν, τους είπα τι γνωρίζω για να μπορέσω να βοηθήσω, γιατί ξεκίνησαν μία σπουδαία δουλειά, γιατί κατάφεραν να βγάλουν εις πέρας ένα πολύ μεγάλο θέμα”.

Όπως επισημαίνει στο newsit.gr, ευτυχώς μέχρι σήμερα δεν του έχουν “χτυπήσει την πόρτα” και άλλοι ασθενείς-θύματα του φερόμενου ως ψευτογιατρού. “Παρακολουθώ περίπου 1.000 ασθενείς και άλλους 2.500 είχα στο αρχείο μου σε νοσοκομείο. Αν υπήρχε κάτι, μετά από όλον αυτόν τον ντόρο που έχει γίνει, σίγουρα θα με έπαιρναν να μου πουν. Αυτός ήταν ο μοναδικός -μέχρι στιγμής- δικός μου ασθενής που είχε σκλήρυνση κατά πλάκας, έκανε θεραπεία, μετά την σταμάτησε και μετά χάθηκε. Ήταν πολύ νέος, ήταν 32 ετών και τελικά κατέληξε στα 53 του. Τα πρώτα χρόνια μάλιστα ήταν λειτουργικός, εργαζόταν κανονικά, μετά σιγά-σιγά επιβαρύνθηκε η πάθησή του και μετά σταμάτησε τη θεραπεία. Τις περισσότερες φορές πιστεύουν ότι η κλασσική ιατρική δεν μπορεί να τους βοηθήσει, απελπίζονται και μετά ο κάθε απατεώνας μπορεί να τους εκμεταλλευτεί”.

Μάλιστα, ο νευρολόγος σημειώνει ότι ο ψευτογιατρός “θα μπορούσε να πει στον ασθενή “κρατήστε την θεραπεία και θα σας δώσω κάτι επιπλέον να σας βοηθήσει”. Εγώ του έδινα ιντερφερόνη. Το ’95 μόλις είχε εμφανιστεί η πρώτη θεραπεία για τη σκλήρυνση. Ίσως αυτοί οι άνθρωποι θα πήγαιναν καλύτερα. Αλλά τους σταματούσε τη θεραπεία και αυτό είναι το εγκληματικό. Όλα ξεκινούν, βέβαια, από το γεγονός ότι δεν ήταν γιατρός. Χειριζόταν κάποια φάρμακα που έλεγε “βλαστοκύτταρα” και “πεπτίδια”, αλλά οι αστυνομικοί κατάφεραν να βρουν δείγματα από αυτά που τους έδωσε ο αδερφός του ασθενή που κατέληξε, και τελικά ήταν νερό και ζάχαρη”.

Επιπλέον, κάνει λόγο “για απίστευτες ιστορίες. Ενώ είναι έξυπνοι άνθρωποι, μέσα στην απελπισία πιστεύουν ότι θα βρουν κάτι καλύτερο. Έχουν πέσει θύματα με τον χειρότερο τρόπο. Όλοι θυμόμαστε το νερό του Καματερού, που θεράπευε τον καρκίνο, τον γαλάζιο σκορπιό στην Κούβα, μετά ήταν ένας Ιταλός γιατρός (μέθοδος Ζαμπόνι) που χειρουργούσε τις μεγάλες φλέβες στον αυχένα ότι δήθεν από εκεί προκαλούνταν όλα τα προβλήματα. Οι άνθρωποι αγοράζουν ελπίδα. Εκμεταλλεύονται τον ασθενή στην χειρότερη στιγμή της ζωής του. Διακινδυνεύουν τη ζωή του και πέρα από τα χρήματα, που είναι ασύλληπτα ποσά”.

“Έχουμε 18 φάρμακα για τη σκλήρυνση κατά πλάκας, πανάκριβα. Αλλά είναι όλα δωρεάν”, καταλήγει ο νευρολόγος θέλοντας, όπως λέει, να βοηθήσει τους ανθρώπους να μην γίνονται θύματα όσω εκμεταλλεύονται την τραγική κατάσταση ασθενών με σοβαρές παθήσεις.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΤΣΟΥΤΣΑ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις