Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Νίκαια: Επεισόδια με χημικά και μολότoφ κοντά στο σταθμό του Μετρό

Νίκαια: Επεισόδια με χημικά και μολότoφ κοντά στο σταθμό του Μετρό

Επεισόδια με χημικά, μολότοφ και χειροβομβίδες κρότου λάμψης σημειώθηκαν νωρίς το βράδυ της Κυριακής (18/9) κοντά στον σταθμό του Μετρό στη Νίκαια. Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί στην περιοχή αντιφασιστική διαδήλωση μνήμης για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

Στο σημείο έχουν σπεύσει συνεργεία του δήμου για να σβήσουν τις φωτιές από τους κάδους, ενώ γύρω από τον σταθμό του Μετρό στη Νίκαια η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες των επεισοδίων. Η ένταση προκλήθηκε μετά την πορεία για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η οποία κατέληξε στον σταθμό του Μετρό στη Νίκαια αφού πέρασε από το Μπλόκο της Κοκκινιάς. 

Τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά την εμφάνιση των ΜΑΤ, τα οποία επιχείρησαν να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος. Μια ομάδα νεαρών ξεκίνησε να πετά μπουκάλια και πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις και στη συνέχεια άρχισαν να καίνε τους κάδους. 

Σημειώνεται ότι ζημιές έγιναν και μέσα στον σταθμό του Μετρό «Νίκαια», καθώς – όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω στις φωτογραφίες του newsit.gr – είναι σπασμένα κάποια ακυρωτικά μηχανήματα και κάποια μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων. 

Δείτε φωτογραφίες:

Η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την διάρκεια των επεισοδίων κινδύνευσε και μια κοπέλα. 

Δείτε βίντεο από το σημείο: 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, Κυριακή (18/9), πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική διαδήλωση μνήμης στο Κερατσίνι για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 17:30 το απόγευμα και ακολούθησε πορείαπρος το Μπλόκο της Κοκκινιάς.

Στο σημείο της συγκέντρωσης, στην οδό Παύλου Φύσσα 60, από νωρίς το απόγευμα έφτανε κόσμος και άφηνε στο μνημείο του νεαρού τραγουδιστή λουλούδια και στεφάνια. Στην διαδήλωση μνήμης, όπως κάθε χρόνο, βρέθηκε και η Μάγδα Φύσσα, παίρνοντας μέρος και στην πορεία που ακολούθησε. 

Δείτε φωτογραφίες:

«Ημέρα μνήμης. Εννέα χρόνια. Τίποτα δεν έχει τελειώσει» είπε – μεταξύ άλλων – η Μάγδα Φύσσα σε δηλώσεις της προς τους δημοσιογράφους, ενώ πρόσθεσε ότι «όλα είναι εκεί όπως και στα εννέα χρόνια». Αναφέρθηκε επίσης και στην δίκη σε δεύτερο βαθμό, σημειώνοντας ότι και αυτή θα είναι χρονοβόρα. «Έχουμε έναν αγώνα μπροστά μας. Τίποτα δεν έχει αρχίσει» είπε χαρακτηριστικά. 

Δείτε βίντεο:

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Πηγή φωτογραφιών και βίντεο: newsit.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις