Ελλάδα

Νοσοκομειακοί γιατροί: «Εξοργιστική θριαμβολογία» οι εξαγγελίες για τις «αυξήσεις στις εφημερίες»

«Εξοργιστική θριαμβολογία» χαρακτηρίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τις «αυξήσεις στις εφημερίες».

Το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή των νοσοκομειακών γιατρών του ΕΣΥ, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι η αύξηση της τάξεως του 20% στις εφημερίες των υγειονομικών είναι μηδαμινή.

«Μία «αύξηση» που αν συνυπολογιστούν οι κρατήσεις και ο φόρος (στην «πηγή» και στην εκκαθάριση την επόμενη χρονιά) θα είναι μηδαμινή ή ψίχουλα στην καλύτερη περίπτωση. Μάλιστα η εξαγγελία του πρωθυπουργού ΔΕΝ συμπεριλαμβάνει τις υπερωρίες του λοιπού υγειονομικού προσωπικού», τονίζουν οι γιατροί.

Η ΟΕΝΓΕ προκήρυξε την 48ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία 29 και 30/11 που είχε βασικό αίτημα τον διπλασιασμό των ετήσιων καθαρών αποδοχών για όλους τους νοσοκομειακούς γιατρούς όλων των βαθμίδων.

Στις 17/12 ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε από βήματος βουλής, «με θριαμβευτικό ύφος κάτι ακόμα μικρότερο ακόμα κι από αυτό που είχε ανακοινώσει ήδη από 7/11 ο υπουργός Υγείας στην ΟΕΝΓΕ : αύξηση κατά 20% στην (μικτή) εφημεριακή αμοιβή», όπως λένε οι γιατροί.

«Το θριαμβευτικό ύφος του κ. πρωθυπουργού είναι πραγματικά εξοργιστικό», σχολιάζουν καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί στην Ελλάδα, όπως λένε, έχουν μισθούς πείνας «τους χαμηλότερους σχεδόν σε όλη την Ευρώπη».

Την ίδια στιγμή, όπως λένε πανηγυρίζει 5 (πέντε) μόλις μέρες «μετά την σκανδαλώδη ΚΥΑ που δίνει 45 – 70 % αύξηση αποδοχών στους … διοικητές ( ! ) νοσοκομείων και ΥΠΕ».

«Ανάγκη απεργιακού αγώνα διαρκείας από τη νέα χρονιά»

Οι γιατροί υποστηρίζουν πως οι καταστάσεις, όπως διαμορφώνονται, απαιτούν την άμεση έναρξης απεργιακού αγώνα διαρκείας με διάφορες μορφές από τις πρώτες κιόλας μέρες του Ιανουαρίου, με 3ήμερη πανελλαδική απεργία.

Μάλιστα τονίζουν είναι πως ο αγώνας αυτός θα πρέπει να είναι πανυγειονομικός, καθώς όπως υποστηρίζουν, «εξευτελιστικές παραμένουν και οι αποδοχές των λοιπών κλάδων υγειονομικών».

Πηγή: Iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Έντονα φαινόμενα από την κακοκαιρία Byron κυρίως σε Μακεδονία και Δωδεκάνησα μέχρι το μεσημέρι – Σταδιακή βελτίωση
Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 14 με 16 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 17 με 18 και τοπικά τους 19 και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.
καιρός
Αποκαλύψεις και ερωτήματα για Κουτσόλαμπρο λίγο πριν ανοίξει η κάλπη του 2ου γύρου στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών
Τον εγκαλούν ότι το 2016 υπηρέτησε ως μετακλητός επί υπουργίας Κατρούγκαλου όταν οι δικηγόροι της Αθήνας βρίσκονταν σε πολύμηνη αποχή από τα καθήκοντά τους, αντιδρώντας στο ασφαλιστικό
Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Θεσσαλονίκη: Νέες αποκαλύψεις για τους «τιμωρούς παιδόφιλων» – Οι επιθέσεις «καρμπόν» με τον άγριο ξυλοδαρμό 48χρονου
Οι Αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν αν η συνομιλία που είχε ο 48χρονος στα social media ήταν η παγίδα των δραστών που αυτοαποκαλούνται «τιμωροί παιδόφιλων»
Περιπολικό της Ελληνικής Αστυνομίας