Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

«Ο γελαστός ρινόκερος» – Ένα πρωτότυπα γραμμένο ελληνικό noir μυθιστόρημα

«Ο γελαστός ρινόκερος» – Ένα πρωτότυπα γραμμένο ελληνικό noir μυθιστόρημα

Ένα βιβλίο με περίεργη ιστορία συγγραφής και με τίτλο “Ο γελαστός ρινόκερος”, παρουσιάστηκε διαδικτυακά το Σάββατο 29/05/2021.

Το βιβλίο των Βαγγέλη Αθ. Τσουράπα και Χρυσόστομου Ν. Καλαντζή, είναι ένα πρωτότυπο αστυνομικό μυθιστόρημα από δύο συγγραφείς, κάτι πρωτοποριακό στην Ελληνική λογοτεχνία. 

Οι Βαγγέλης Τσουράπας και Χρυσόστομος Καλαντζής, δυο εξερευνητές του λόγου συναντήθηκαν μόνο μέσα στα όνειρα. 

Γράφει ο Χρυσόστομος Καλαντζής, ένας εκ των δύο συν-συγγραφέων στο προλογικό του σημείωμα:

«Βρέθηκα με ένα ημιτελές χειρόγραφο στο χέρι και με απώτερο σκοπό να το ολοκληρώσω. Δυο χρόνια μου πήρε να μπω κάτω από τις λέξεις του περίπλοκου αστυνομικού μυθιστορήματος, να επεξεργαστώ ελάχιστα το κείμενο που είχε γραφτεί κάπου μεταξύ αιμοκάθαρσης και κατάκλισης, μέσα σε πόνο και απογοήτευση, αλλά εντούτοις αποπνέει τόση ζωντάνια. Έτσι λοιπόν έφτασα στην συγγραφή του τέλους και έβαλα την δική μου πινελιά, την σκοτεινή πλευρά ενός noir εγκλήματος, την αμαρτωλή  εθιστική επίγευση του αίματος στην ψυχή ενός διαταραγμένου. Το ολοκλήρωσα προσπαθώντας να ταιριάξω λέξεις, νόημα και κόκκινο χρώμα. Δύσκολο εγχείρημα το μοίρασμα μιας σειράς σκέψεων και η καταγραφή αυτών στο λευκό χαρτί. Στον Ελληνικό χώρο δεν συνηθίζεται και ευελπιστώ να κρίνετε εσείς ότι έκανα καλή δουλεία. Η πνευματική ιδιοκτησία ανήκει πάντα στον Βαγγέλη, σ’ αυτόν που είχε την ιδέα και μέσα στα προβλήματά είχε και το θάρρος να την υλοποιήσει. Εγώ ήρθα απλώς δεύτερος».

Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασαν οι κ.κ: Μπέσσυ Μάλφα – ηθοποιός, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης – ηθοποιός. Για το βιβλίο μίλησαν οι κ.κ: Έφη Μουρίκη – ηθοποιός, Βλαδίμηρος Κυριακίδης – ηθοποιός, ενώ την παρουσίαση συντόνισε ο ποιητής, θεατρολόγος και κριτικός, Δρ. Κωνσταντίνος Μπούρας. Η παρουσίαση διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Μια ιστορία αγάπης και μίσους, πλούτου και φτώχειας, ζωής και θανάτου. Ένα παράξενο έγκλημα αποτρόπαιο σαν το χέρι του ίδιου του θεριστή. Ταξιδέψτε μέσα από τις λέξεις στο Πήλιο, στην όμορφη Αθήνα και στα βάθη του Μέλανα Δρυμού. Αφεθείτε στη λήθη της σιωπής και για λίγες στιγμές ολοκληρώστε μια σπουδή στο κόκκινο μέσα από τις σκοτεινές σκέψεις ενός μοναδικού πειράματος, την ολοκληρωμένη συγγραφή ενός noir μυθιστορήματος. Ένα μυθιστόρημα γεμάτο εκπλήξεις, αφού εκτός από αυτές που κρύβονται ανάμεσα στις σελίδες του, το συνοδεύει και μία μοναδική ιστορία.

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε στα βιβλιοπωλεία στις εκδόσεις Δρόμων. 

Δείτε ολόκληρη την παρουσίαση του noir μυθιστορήματος “Ο γελαστός ρινόκερος”

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις