Ελλάδα

Ο Τρανός Χορός και το φεστιβάλ Συρράκου στην Άυλη Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά της UNESCO

Ο Τρανός Χορός της Βλάστης Κοζάνης και το φεστιβάλ Συρράκου στα Ιωάννινα, εντάχθηκαν στην Άυλη Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά της UNESCO.

Ιστορικά, αυτές οι Ορθόδοξες γιορτές με καταγωγή από τη Βλάστη και το Συρράκο σηματοδοτούσαν την ετήσια επανένωση των ποιμενικών κοινοτήτων πριν οι κτηνοτρόφοι προβάτων ή βοοειδών μετακομίσουν στα χειμερινά τους βοσκοτόπια, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της UNESCO.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χωρίς δίπλωμα και πινακίδες ο 28χρονος οδηγός μηχανής που παρέσυρε τροχονόμο και συνελήφθη στην Αττική οδό
Ο οδηγός προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο, ανέπτυξε ταχύτητα, παρέσυρε τροχονόμο με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του και στη συνέχεια προσέκρουσε σε άλλη μοτοσυκλέτα
Αττική οδός