Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο “τζάμπας” πέθανε

Ο “τζάμπας” πέθανε

– Δεν ήθελε να πληρώσει 15,5 ευρώ για να ταξιδέψει από την Κώ στην Πάτμο με το πλοίο ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και βουλευτής επικρατείας της Ν.Δ
– Χρειάστηκε να παρέμβει ο πρόεδρος της βουλής για να το πληρώσει

Στις 18 Ιουλίου ο Ευάγγ. Αντώναρος επιβηβάστηκε από την Κω στο πλοίο για την Πάτμο. Όταν ο αρχιλογιστής του πλοίου, του ζήτησε το εισιτήριο ο κ. Αντώναρος απάντησε πως έιναι βουλευτής και έχει ελευθέρας. Τα μέλη του πληρώματος για να μην προκαλέσουν επεισόδιο του επέτρεψαν την είσοδο έστω και άν ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ν.Δ ταξίδευε ουσιαστικά σαν λαθρεπιβάτης.

Το θέμα βγήκε στην δημοσιότητα όταν ο διευθύνων σύμβουλος της πλοιοκτήτριας εταιρίας Attica Πέτρος Βέττας έστειλε επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο ζητώντας να πληρωθεί το εισιτήριο από την βουλή.

Το θέμα πήρε διαστάσεις και ο κ. Αντώναρος υποχρεώθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου να πληρώσει το εισιτήριο αξίας 15,5 ευρώ για να λήξει εκεί το θέμα χωρίς φυσικά να ζητήσει συγγνώμη για την συμπεριφορά του.

Πράγματι οι βουλευτές ταξιδεύουν με αεροπλάνα και πλοία δωρέαν. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως οι εταιρίες που τους μεταφέρουν επωμίζονται το κόστος. Υπάρχουν διαδικασίες που προβλέπονται. Στην περίπτωση του “τζαμπατζή” βουλευτή αρκούσε να πληρώσει το εισιτήριο κανονικά και στη συνέχεια να στείλει το κουπόνι στο υπουργείο Ναυτιλίας για να του επιστραφούν τα χρήματα. Προφανώς ο κ. Αντώναρος είχε ιδιαιτέρως πιεσμένο πρόγραμμα το καλοκαίρι για να μπει σε τέτοιες χρονοβόρες διαδικασίες. 

“Υπάρχει η πεποίθηση σε πολλούς βουλευτές ότι μπορούν να ταξιδεύουν τσάμπα. Αυτό δεν υπάρχει και έχει αναιρεθεί με έναν νόμο του 2003. Κάνουν ότι δεν το ξέρουν και μερικές φορές φέρονται απρεπώς. Για εμάς δεν ήταν θέμα τα χρήματα ήταν θέμα ηθικής και κανονικής τάξης”
είπε στο Newsit ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Π. Βέττας.

Σύμφωνα με τον κ. Βέττα εξαίρεση στον  κανόνα των “τζαμπατζήδων”  αποτελούν οι βουλευτές της αριστεράς. Μέχρι σήμερα πάντως ο πρόεδρος της βουλής δεν έχει εκδώσει ούτε μια εγκύκλιο ώστε να ενημερώσει τους βουλευτές για τις υποχρεώσεις αλλά και πότε δικαιούνται να ταξιδεύουν δωρεάν.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε