Ελλάδα

Οδύσσεια η επιστροφή των πέντε ναυτικών! Έχασαν την πτήση από Κωνσταντινούπολη

Σε περιπέτεια εξελίσσεται το ταξίδι της επιστροφής των πέντε Ελλήνων ναυτικών που είχαν απαχθεί στο Καμερούν, στο τέλος Δεκεμβρίου. Έχασαν την πτήση από Κωνσταντινούπολη!

Από ώρα σε ώρα αναμένονται να καταφθάσουν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος από την Κωνσταντινούπολη, οι πέντε Έλληνες ναυτικοί οι οποίοι στις 31 Δεκεμβρίου είχαν απαχθεί κατά τη διάρκεια ένοπλης επίθεσης στο δεξαμενόπλοιο «Happy Lady», που ήταν αγκυροβολημένο σε λιμάνι στο Καμερούν. Οι πέντε Έλληνες αφέθηκαν ελεύθεροι μαζί με άλλους τρεις συναδέλφους τους, όπως έγινε γνωστό χθες.

Click4more Τα πρώτα στοιχεία για την απελευθέρωση των πέντε Ελλήνων ναυτικών στο Καμερούν

Πρόκειται για τον 45χρονο πλοίαρχο του πλοίου, τον 26χρονο ανθυποπλοίαρχο, τον 38χρονο δεύτερο μηχανικό και δύο δόκιμους 20 και 21 ετών του υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιου «Happy Lady».

Οι πέντε Έλληνες αναμένονταν στο αεροδρόμιο της Αθήνας στις 9:10 το πρωί, ωστόσο μια καθυστέρηση στην πτήση από το Καμερούν στην Κωνσταντινούπολη, έγινε η αιτία ώστε να χάσουν το αεροπλάνο με προορισμό την Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι πέντε Έλληνες από τη στιγμή που όλα πάνε καλά θα είναι επιβάτες της επόμενης πτήσης από την γειτονική χώρα.

Έτσι απελευθερώθηκαν οι πέντε Έλληνες ναυτικοί

Οι πέντε Έλληνες ναυτικοί μαζί με τρεις συναδέλφους τους είχαν απαχθεί από πειρατές που έκαναν ρεσάλτο στο πλοίο «Happy Lady» την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και ενώ ήταν αγκυροβολημένο 2 ναυτικά μίλια από το λιμάνι του Καμερούν.

Κατά την ένοπλη επίθεση στο δεξαμενόπλοιο, μάλιστα, ο 35χρονος τρίτος μηχανικός του πλοίου τραυματίστηκε από εξοστρακισμό σφαίρας.

Αμέσως ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς, οι οποίες είχαν ευτυχή κατάληξη το πρωί της Τετάρτης, 22 Ιανουαρίου, με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη να ανακοινώνει το ευχάριστο νέο με ανάρτηση στο Facebook.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πουλούσαν σκυλιά για 350 ευρώ και ένα γεράκι για 4.000 ευρώ τα μέλη του κυκλώματος που έκανε παράνομο εμπόριο ζώων στον Γέρακα - «Τα λεφτά είναι πολλά»
Οι σπείρες με το παράνομο εμπόριο πουλούν τα ζώα μέσω αγγελιών που αναρτούν σε ιστοσελίδες και τις περισσότερες φορές διατηρούν ως βιτρίνα κάποιο petshop ή κάποιο pet grooming
Σκύλος στην υπόθεση παράνομου εμπορίου ζώων στον Γέρακα
13 χρόνια και 7 μήνες φυλακή στον 43χρονο που προσπάθησε να σκοτώσει την 42χρονη πρώην σύντροφό του στη Θεσσαλονίκη μπροστά στο παιδί τους
Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 43χρονο για απόπειρα ανθρωποκτονίας, βία και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά (αστυνομικών) υπαλλήλων, ενδοοικογενειακή απειλή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία
Αίθουσα δικαστηρίου
Στο νοσοκομείο Πύργου παραμένει το μωρό που το είχαν αφήσει οι γονείς του στο μπαλκόνι
Στο νοσοκομείο βρίσκονται και οι δύο γονείς των παιδιών, καθώς κρίθηκε αναγκαία η παρουσία της μητέρας για τη φροντίδα του 11 μηνών μωρού που είναι το μικρότερο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας
Μία πολυκατοικία