Ελλάδα

Οι απεργοί πείνας στις φυλακές φτάνουν τους 1.200

Ο κρατούμενος που έχασε τη ζωή του στις φυλακές της Κασσαβέτειας, είναι βουλγαρικής καταγωγής και είχε εκτίσει την ποινή του.

Οι απεργοί πείνας στις φυλακές της χώρας ανέρχονται στους 1.200 (σύνολο κρατουμένων 12.600) αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, ενώ στις φυλακές Κέρκυρας εφτά κρατούμενοι έραψαν το στόμα τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Ακόμη, αναφέρει η Πρωτοβουλία, ότι την Πέμπτη το μεσημέρι έχασε τη ζωή του άλλος ένας κρατούμενος, ο οποίος απείχε του συσσιτίου.

Η συγκεκριμένη φυλακή δεν έχει γιατρό, επισημαίνει η Πρωτοβουλία.

Τέλος, η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων καλεί την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης να συναντηθεί με τη συντονιστική επιτροπή των κρατουμένων και να δώσει λύσεις στα αιτήματά τους.

Διαβάστε επίσης:

Καζάνι που βράζουν οι φυλακές – Τι λένε οι κρατούμενοι στο NewsIt

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα