Ελλάδα

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ αποφάσισαν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες

Στις διατάξεις του νέου αναπτυξιακού νομοσχεδίου που, όπως αναφέρουν, ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις, αντιδρούν οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ. Αποφάσισαν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Υπό το πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων και με αποκλειστικό θέμα ημερήσιας διάταξης το νέο νομοσχέδιο που φέρνει δραστικές αλλαγές στη λειτουργία της ΔΕΗ και ουσιαστικά ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις, συνεδρίασε σήμερα ,σε έκτακτη σύγκλιση, το διοικητικό συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ παρουσία και του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας Παναγιώτη Κουντουσιάδη (εργαζόμενοι στα διυλιστήρια, το φυσικό αέριο).

Μετά την διεξοδική ενημέρωση του σώματος για τις πρόσφατες εξελίξεις και τις αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο ειδικά σε σχέση με το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ) καθώς και στις εργασιακές σχέσεις ,αναπτύχθηκε έντονος διάλογος για τη θέση που διαμορφώνει το συνδικαλιστικό κίνημα στον Όμιλο ΔΕΗ (ΔΕΔΔΗΕ) και στον ΑΔΜΗΕ, ειδικά ενόψει της δημόσιας διαβούλευσης επί του συγκεκριμένου νομοσχεδίου αλλά και της ψήφισής του από την Ελληνική Βουλή.

Ήδη δρομολογήθηκε ένα πλήρες πρόγραμμα ενημερώσεων στους χώρους εργασίας (ορυχεία, μονάδες, διοίκηση, καταστήματα) ώστε να ενημερωθούν οι συνάδελφοι και ελήφθησαν συγκεκριμένες αποφάσεις για κινητοποιήσεις και απεργίες και μάλιστα εξετάστηκε η δυνατότητα συντονισμού και στενότερης συνεργασίας μαζί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας και των εργαζόμενων στη ΔΕΠΑ για την οποία η κυβέρνηση σχεδιάζει την ιδιωτικοποίησή της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Καιρός σήμερα: Σύννεφα και βροχές σε όλη την Ελλάδα – Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν έως 6 μποφόρ
Καταιγίδες στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια, τις Σποράδες την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την ανατολική Πελοπόννησο
Άνθρωποι στη βροχή
«Ακούγονταν φωνές για βοήθεια» λένε γείτονες της οικογένειας στη Λάρισα για την δολοφονία της 52χρονης από τον γιό της
Οι Αρχές που έφτασαν στο σημείο δεν πίστευαν στα μάτια τους βλέποντας μια γυναίκα μαχαιρωμένη και τυλιγμένη σε ένα πάπλωμα ενώ αμέσως ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του γιου και του ανιψιού της
Λάρισα 1