Ελλάδα

Οι παράνομες χωματερές φέρνουν ημερήσια πρόστιμα 9,1εκ.€!

Έκλεισαν μόνο οι 50 από τις 270 παράνομες χωματερές - Αγώνας δρόμου για να αποφύγουμε τα τσουχτερά πρόστιμα...

Κι’ όμως! Την ώρα που η χώρα προσπαθεί να εξοικονομήσει οικονομικούς πόρους κόβοντας μισθούς και συντάξεις, την ώρα που τα ταμεία είναι άδεια και οι μισθωτοί έχουν σφίξει το ζωνάρι όσο ποτέ, οι αρμόδιοι αδιαφορούν! Σε τέτοιο βαθμό, που είναι πολύ πιθανό η χώρα μας να πληρώνει πρόστιμα, που θα ξεπερνούν καθημερινά τα 9εκ.€!

Η Ε.Ε. είχε καταδικάσει τη χώρα μας για τις παράνομες χωματερές το 2005. Σε περίπτωση δεύτερης καταδίκης θα κληθούμε να πληρώνουμε καθημερινά 34.000 ευρώ ανά χωματερή! Δηλαδή 9,1εκ.€! Αυτό διότι από τις 320 χωματερές έχουν κλείσει μόνο οι 50, με αποτέλεσμα να παραμένουν εν ενεργεία 270, σύμφωνα με τον υφυπουργό εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο.

Οι ρυθμοί χελώνας είναι πολύ δύσκολο να ανατραπούν από τη στιγμή που δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Στο κόκκινο είναι η περιφέρεια Πελοποννήσου και χαρακτηριστικό είναι το αλαλούμ που έγινε πρόσφατα με την χωματερή της Καλαμάτας, η οποία ενώ υπήρχε δικαστική απόφαση για να κλείσει, τελικά ξανάνοιξε μετά τους λόφους από σκουπίδια που σχηματίστηκαν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θρήνος στην Ηλεία για τον 13χρονο Κωνσταντίνο που σκοτώθηκε σε δυστύχημα με πατίνι: «Ο οδηγός ήταν γεμάτος αίματα και έκλαιγε πάνω από το παιδί»
Ο πατέρας του έφτασε γρήγορα και είδε το παιδί στην άσφαλτο αιμόφυρτο - «Φώναζε "Κωνσταντίνε, Κωνσταντίνε" και δεν αντιδρούσε» λέει ο θείος του στο newsit.gr
Ηλεκτρικό πατίνι
Ηλεία: «Τον γνώριζα από την ημέρα που γεννήθηκε» συγκλονίζει ο γιατρός του 13χρονου που σκοτώθηκε σε τροχαίο με πατίνι
400 παιδιά τραυματίστηκαν σε τροχαία με πατίνι σε έναν χρόνο - Σήμα κινδύνου από γιατρούς και νοσηλευτές, που καθημερινά βλέπουν πολλά παιδιά να νοσηλεύονται 
Πατίνι
8