Ελλάδα

Oι πρόεδροι των ΕΛΜΕ εξετάζουν αν θα υπακούσουν στην πολιτική επιστράτευση

Κρίσιμες είναι αυτές οι ώρες καθώς είναι σε εξέλιξη η συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ, οι οποίοι αποφασίζουν για το αν θα προχωρήσουν σε απεργία μέσα στην περίοδο των πανελλήνιων εξετάσεων.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση των προέδρων των τοπικών ενώσεων των καθηγητών (ΕΛΜΕ) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Όπως όλα δείχνουν, η απόφαση που αναμένεται να ληφθεί έως αργά το βράδυ, θα είναι υπέρ της απεργιακής κινητοποιήσης μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Το ζητούμενο είναι αν κάποιοι καθηγητές αγνοήσουν την πολιτική επιστράτευση στην οποία έχει προχωρήσει η κυβέρνηση και αυτό είναι ένα έρωτημα που απασχολεί τους προέδρους των ΕΛΜΕ.

Στο μεταξύ, το ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει ξεκινήσει, εδώ και μέρες, εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτικών κομμάτων, των γονέων και των υποψηφίων για τα αιτήματά τους και κυρίως για την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει την πολιτική επιστράτευση.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το πρωί, η ΔΟΕ δήλωσε αλληλέγγυα στον αγώνα των καθηγητών.

Τέλος, το υπουργείο Παιδείας διαμηνύει, σε όλους τους τόνους, ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις, που ξεκινούν την Παρασκευή 17 Μαϊου, θα διεξαχθούν κανονικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποφασίζουν σήμερα οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ για την απεργία στις πανελλαδικές

“Συμβολικά” οι καθηγητές ψήφισαν υπέρ της απεργίας στις πανελλαδικές

“Είστε πουλημένοι!” φώναζαν οι δάσκαλοι στους συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ

Άναψαν τα “αίματα” στη Χίο! Αστυνομικός πήγε τα φύλλα πορείας στους καθηγητές την ώρα που είχαν γενική συνέλευση

Απέρριψε το ΣτΕ το αίτημα της ΟΛΜΕ για ανάκληση της επιστράτευσης – “Στα χακί” οι καθηγητές!

Πότε ξεκινά η επιστράτευση των εκπαιδευτικών

Ανοιχτή επιστολή της ΟΛΜΕ στους μαθητές

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Πρεμιέρα» για το «βραχιολάκι» στο νοσοκομείο «Αγίοι Ανάργυροι»: Τι έδειξαν τα στοιχεία της πρώτης ημέρας
Το νέο σύστημα με το «βραχιολάκι» εφαρμόζεται μέχρι στιγμής πιλοτικά στα ΤΕΠ δύο μεγάλων νοσοκομείων της Αττικής, και συγκεκριμένα στα Νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και Ογκολογικό «Άγιοι Ανάργυροι»
Bραχιολάκι για τους ασθενείς στα ΤΕΠ
Η ανώνυμη καταγγελία στο «100» για το μωρό που παράτησαν οι γονείς του στο μπαλκόνι στη Θεσσαλονίκη - «Ακούγονταν κραυγές, όχι κλάμα»
«Όταν ο συνάδελφος πήρε στην αγκαλιά του τη μικρή, σταμάτησε το κλάμα, την κραυγή. Με έπιασε μία τρομάρα ακούγοντας το βρέφος να σπαράζει», αναφέρει ένας από τους αστυνομικούς που μπήκε στο σπίτι της οικογένειας
Σπίτι
1
Κίνηση στους δρόμους: Χάος στη Ποσειδώνος στο ύψος του «Σταύρος Νιάρχος» λόγω τροχαίου – Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό
Το τροχαίο έγινε στο ρεύμα προς Γλυφάδα και δημιούργησε ουρές χιλιομέτρων από το λιμάνι του Πειραιά έως την Καλλιθέα - Πού αλλού έχει κίνηση
Αυτοκίνητα
Ανανεώθηκε πριν 5 λεπτά
2
Επαναπατρίστηκαν οι 105 Έλληνες από το Ισραήλ με αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας - «Είμαστε ταλαιπωρημένοι και φοβισμένοι»
Οι μαρτυρίες των Ελλήνων για τα όσα βίωσαν στο Ισραήλ - Αναγκάστηκαν να περάσουν τα σύνορα και να διασχίσουν την Αίγυπτο από όπου τους παρέλαβαν τα αεροσκάφη
Πούλμαν
5