Ελλάδα

Όλες οι εκκρεμείς διαθήκες στη νέα ψηφιακή πλατφόρμα – Κατέθεσε τροπολογία το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Σε περίπου 14.000 ανέρχονται οι εκκρεμείς διαθήκες, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη συμφόρηση στα πρωτοδικεία

Την επέκταση δημοσίευσης των διαθηκών μέσω της νέας ψηφιακής πλατφόρμας για θανάτους πριν την 1η Νοεμβρίου 2025 (οπότε τέθηκε σε εφαρμογή η ψηφιακή πλατφόρμα), προβλέπει τροπολογία του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Την εν λόγω τροπολογία είχε προαναγγείλει ο αρμόδιος Υπουργός, Γιώργος Φλωρίδης, προκειμένου να αποσυμφορηθούν έτι περαιτέρω τα Πρωτοδικεία από εκκρεμείς διαθήκες. Αυτές ανέρχονται περίπου σε 14 χιλιάδες και καταλαμβάνονται από την τροπολογία.

Η διάταξη κατατέθηκε προς ψήφιση από τη Βουλή στο νομοσχέδιο με τίτλο «Νέο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, μεταφορά Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και λοιπές διατάξεις».

Παράλληλα με άλλη διάταξη, προβλέπεται η άμεση διενέργεια εμβόλιμου εισαγωγικού διαγωνισμού για την πέμπτη (5η) εκπαιδευτική σειρά δικαστικών υπαλλήλων της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών και την πρόσληψη δικαστικών υπαλλήλων για την κάλυψη αναγκών των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων της Αθήνας και του Πειραιά.

Με το διαγωνισμό που αναμένεται να προκηρυχθεί τον προσεχή Γενάρη, επιδιώκεται η γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη κάλυψη αναγκών στις γραμματείες δικαστηρίων και εισαγγελιών με αξιοκρατία και οργανωμένο πρόγραμμα εισαγωγής, εκπαίδευσης και πρακτικής των συμμετεχόντων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η ΕΛΑΣ διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί χρήσης «πλαστικών σφαιρών» από αστυνομικούς κατά αγροτών στα μπλόκα στην Κρήτη
«Οι μονάδες δεν διαθέτουν, ούτε φέρουν τέτοιο εξοπλισμό, οι αστυνομικοί ενήργησαν αποκλειστικά στο πλαίσιο των νόμιμων καθηκόντων τους, χρησιμοποιώντας ήπια και θεσμοθετημένα μέσα διαχείρισης πλήθους» τονίζει η ΕΛΑΣ
ΕΛΑΣ
Ακύρωσαν PET SCAN ασθενών στο ΠΑΓΝΗ λόγω των μπλόκων των αγροτών στο αεροδρόμιο Ηρακλείου - Δεν έγινε η αερομεταφορά του ραδιοφαρμάκου
Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και διευθυντής της Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής στο ΠΑΓΝΗ, ανέφερε ότι 20 ραντεβού για PET-SCAN ακυρώθηκαν, αφού το ραδιοφάρμακο δεν έφτασε στο Ηράκλειο
Κινητοποίηση αγροτών και κτηνοτρόφων στο Ηράκλειο Κρήτης 44