Ελλάδα

Ολοκληρώθηκαν οι σεισμικές έρευνες της Energean για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο

Ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με την Energean, η τρισδιάστατη σεισμική έρευνα για υδρογονάνθρακες στο Βορειοδυτικό Ιόνιο και συγκεκριμένα στο θαλάσσιο οικόπεδο Block 2.

Από την έρευνα αποκτήθηκαν δεδομένα από περίπου 2.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα τα οποία όπως επισημαίνει η εταιρεία είναι ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας και αποδίδουν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εικόνα του υπεδάφους στην ερευνηθείσα περιοχή.

«Η επεξεργασία και ερμηνεία τους, η οποία θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες, θα δώσει τη δυνατότητα στην Energean να αξιολογήσει το μέγεθος και τις προοπτικές του δυναμικού υδρογονανθράκων και των πιθανών αποθεμάτων και να εντοπίσει στόχους που θα ήταν δυνατό να ερευνηθούν με γεώτρηση», προσθέτει.

Τονίζει ακόμη ότι:

έρευνα στο οικόπεδο 2 ήταν η τέταρτη σεισμική έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία από το 2009 έως σήμερα και η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς οποιοδήποτε περιβαλλοντικό ή άλλο συμβάν και σε συνθήκες απόλυτης ασφάλειας.

-Στην διάρκεια της έρευνας, κινητοποιήθηκαν συνολικά 5 εξειδικευμένα σκάφη με επικεφαλής το σεισμογραφικό Ramform Hyperion της PGS, εφοδιασμένα με τον πλέον εξελιγμένο για τις έρευνες αυτού του είδους εξοπλισμό. Επιπλέον, στην έρευνα συμμετείχαν τρεις Παρατηρητές Θαλάσσιων Θηλαστικών καθώς και δύο Καταγραφείς Ήχων, προκειμένου να λαμβάνονται τα προβλεπόμενα προληπτικά μέτρα σε περιπτώσεις εντοπισμού κητωδών εντός της ζώνης ασφαλείας που προβλέπεται από το εγκεκριμένο Περιβαλλοντικό Σχέδιο Δράσης.

Παράλληλα, εξειδικευμένο προσωπικό ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τους αλιείς της περιοχής, προκειμένου να αποφευχθούν τόσο η παρεμπόδιση της έρευνας με βάση την εκδοθείσα NAVTEXαπό το Πολεμικό Ναυτικό όσο και τυχόν προβλήματα στην δραστηριότητά τους.

ereunes udrogonathrak ionio

Επίσης, κατά τη διάρκεια της έρευνας, συμμετέχοντα σκάφη συνέδραμαν τις αρμόδιες λιμενικές αρχές για τον ασφαλή ελλιμενισμό σκαφών που εντοπίστηκαν να μεταφέρουν πρόσφυγες μέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες.

Η Energean σημειώνει τέλος ότι παραμένει δεσμευμένη στην έρευνα και αξιοποίηση των φυσικών πόρων στις περιοχές που δραστηριοποιείται, προς όφελος της εθνικής μας οικονομίας, των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών καθώς και ότι η έρευνα και αξιοποίηση του φυσικού μας πλούτου απαιτεί σημαντικές επενδύσεις, χρόνο, αποτελεσματική διοίκηση και διαχρονική πολιτική βούληση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Εφιάλτης στο Ηράκλειο: 45χρονος κατηγορείται πως βίαζε και χτυπούσε μητέρα μπροστά στην κόρη της
Ο 45χρονος κατηγορείται και για εμπορία ανθρώπων, ενδοοικογενειακή βία και εργασιακή εκμετάλλευση καθώς έβαζε τη μητέρα και την ανήλικη κόρη της να δουλέψουν παίρνοντάς τους όλα τα χρήματα
Sad woman sitting alone, woman on the bed, stress, suicidal thoughts, human trafficking
Απόβαση αγροτών με τρακτέρ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης – Κρίσιμη η αυριανή σύσκεψη στη Νίκαια
Σήμερα αναμένεται να συνεχιστεί η συνάντηση μεταξύ των αγροτοκτηνοτρόφων της Κρήτης με τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Κώστα Χατζηδάκη και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα
Αγρότες στο μπλόκο των Μαλγάρων