Ελλάδα

Ολυνυχτία έξω από την Ακρόπολη για τους συμβασιούχους

Ρολά κατέβασαν από τις έξι και μισή το πρωί οι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού. Θα μείνουν εκεί μέχρι την λήξη της βάρδιας.

Ζητούν τη μονιμοποίησή τους, αλλά και να μην απομακρυνθούν από τις θέσεις τους οι συμβασιούχοι των οποίων λήγουν οι συμβάσεις στις 30 του μήνα.

“Είμαι λυπημένη και θυμωμένη”, λέει η τουρίστρια που ήρθε από την Αργεντινή. “Ηρθα για να δω την Ακρόπολη και δεν μπορώ. Θα πω σε όλους να μην έρθουν στην Ελλάδα αν συναντουν τετοιες καταστάσεις. Πρέπει ν’ ανοίξουν τις πόρτες και να αφήσουν τους τουρίστες να μπουν. Ας βρουν έναν άλλο τρόπο να διαμαρτυρηθούν.”

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Την ολονύκτια παραμονή τους έξω από τον αρχαιολογικό χώρο της Ακροπόλεως αποφάσισαν οι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίοι απέκλεισαν σήμερα από το πρωί την είσοδο του μνημείου, διεκδικώντας τη μονιμοποίησή τους και την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ν. Γύζης, και μικρή αστυνομική δύναμη μετέβησαν το μεσημέρι στον χώρο της Ακροπόλεως, προκειμένου να πεισθούν οι διαμαρτυρόμενοι υπάλληλοι να «απελευθερώσουν» το μνημείο για τους τουρίστες, γεγονός, που δεν κατέστη εφικτό. 

Ο κ. Γύζης είπε ότι θα ενημερώσει την προϊσταμένη της Εισαγγελίας, Ελ. Τράϊκου, και αποχώρησε μετά τις 16.30. Οι αστυνομικοί παρέμειναν διακριτικά στον χώρο, ο οποίος ούτως ή άλλως έκλεισε για το κοινό μία ώρα μετά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
43χρονος είχε βάλει κρυφή κάμερα σε γυναικείες τουαλέτες στην Παλλήνη - Γεμάτο από υλικό παιδικής πορνογραφίας το σπίτι του
Αφέθηκε ελεύθερους με περιοριστικούς όρους - Ο δράστης συνελήφθη μετά καταγγελία για την τοποθέτηση κρυφής κάμερας στις τουαλέτες εταιρείας όπου εργαζόταν
Περιπολικό αστυνομίας
Η ανατριχιαστική περιγραφή γυναίκας που είδε τον 5χρονο κλειδωμένο στο μπαλκόνι στα Καμίνια - «Ούρλιαζε, "είμαι κλειδωμένος και μόνος"»
Η γυναίκα που κάλεσε την αστυνομία, αποκάλυψε πως το παιδί έκλαιγε και ήταν τελείως γυμνό - Αναζητείται η δεύτερη αδελφή του - Δεν έχει εμφανιστεί ακόμα η μητέρα του
Καμίνια
2