Ελλάδα

Ορφανοτροφείο κολαστήριο με αμαρτωλό παρελθόν – Κλειστά στόματα και νέες αποκαλύψεις Μιχαηλίδου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις της υφυπουργού Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνας Μιχαηλίδου, σχετικά με την κακοποίηση μικρών αγοριών σε ορφανοτροφείο στην Αττική. Η Δόμνα Μιχαηλίδου μίλησε στην ΕΡΤ και εξήγησε πως αποκαλύφθηκαν οι τραγικές στιγμές που έζησαν τα παιδιά στο ορφανοτροφείο.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου εξήγησε ότι έλαβε «γραπτώς μία επώνυμη καταγγελία από τρεις ανθρώπους που σχετίζονται άμεσα με αυτή τη δομή στην Αττική, είτε ως εργαζόμενοι, είτε ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου της».

Όπως είπε «κατήγγειλαν περιστατικά σωματικής βίας προς τα παιδιά σε συγκεκριμένο “τιμωρητικό δωμάτιο” μέσα στη δομή, αλλά και σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ αγοριών από 7 έως 11 ετών, παρουσία εργαζομένων. Ταυτόχρονα αναφέρονταν και πολλά περιστατικά παραμέλησης».

Η κ. Μιχαηλίδου ενημέρωσε ότι κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία, η οποία εξετάζει πλέον την υπόθεση, και «πάγωσε» τη χρηματοδότηση προς τη συγκεκριμένη δομή, ενώ η καταγγελία είχε κοινοποιηθεί και στο Διοικητικό Συμβούλιο της δομής τον Σεπτέμβριο χωρίς αυτό, ωστόσο, να προβεί σε ενέργειες.

Το ίδρυμα, για το οποίο έχει γίνει η καταγγελία, φαίνεται να απασχολεί τη Δικαιοσύνη και για άλλες υποθέσεις, οικονομικές αλλά όχι μόνο, καθώς, όπως είπε η υφυπουργός, «έχει ήδη εισαγγελική έρευνα για παράνομες υιοθεσίες», ενώ ενημέρωσε ότι η καταγγελία αφορά τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο.

 

Πέντε παιδιά με εισαγγελική παραγγελία μεταφέρθηκαν ήδη στο νοσοκομείο Παίδων, όπου και εξετάζονται από παιδιάτρους και παιδοψυχιάτρους.

Σε νεότερη τηλεοπτική παρέμβαση, η κ. Μιχαηλίδου σημείωσε ότι προς το παρόν, από την εισαγγελική έρευνα, δεν προκύπτει συμμετοχή εργαζόμενων σε σεξουαλικές πράξεις. «Δεν ξέρουμε αν υπάρχουν βίντεο, εξελίσσεται εισαγγελική και αστυνομική έρευνα», είπε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

H υφυπουργός αποκάλυψε πως η καταγγελία ήταν στο διοικητικό συμβούλιο του ορφανοτροφείο εδώ και τρεις μήνες χωρίς να κάνει κανείς τίποτα: «Η καταγγελία που έχω στα χέρια που περιγράφει περιστατικά Αυγούστου και Σεπτεμβρίου. Αυτό που εγώ δεν μπορώ να καταλάβω με τίποτα είναι ότι η ίδια καταγγελία κατατέθηκε στο ΔΣ της δομής στο τέλος Σεπτεμβρίου. Δηλαδή η δομή είχε στα χέρια της την καταγγελία αυτή σχεδόν τρεις μήνες. Δεν έχει κάνει τίποτα. Δηλαδή ήρθε σε μένα η καταγγελία αφού ήδη είχε κοινοποιηθεί στη δομή εδώ και τρεις μήνες».

Σκηνές φρίκης αποκαλύπτει πρώην υπάλληλος

Σύμφωνα με το βραδινό δελτίο του Mega, ένας από τους 3 καταγγέλλοντες αναφέρει ένα σοκαριστικό περιστατικό μέσα στο ίδρυμα μπροστά σε δυο γυναίκες υπαλλήλους: «Τα παιδιά είχαν μια πάνινη κούκλα με την οποία τα περισσότερα όπως έλεγαν έκαναν σεξ μαζί της. Ο … 7 ετών κάποια στιγμή κατέβασε το παντελόνι του μπροστά σ όλα τα παιδιά έπεσε πάνω στην κούκλα και μου είπε τώρα βιάζω την κούκλα. Η κυρία … μου είπε να μη δώσω σημασία ότι γίνονται και χειρότερα και ότι για όλα αυτά είναι ενημερωμένοι η πρόεδρος, η κοινωνική υπηρεσία του ιδρύματος και ο ψυχολόγος» ανέφερε.

Μία υπάλληλος φέρεται να ξυλοκοπούσε τα παιδιά και να τα κλείδωνε σε απομονωμένο δωμάτιο. Η καταγγελία αναφέρει πως οι υπόλοιποι εργαζόμενοι χρησιμοποίησαν τη συγκεκριμένη υπάλληλο ως απειλή: «Κάποιο παιδί δεν έτρωγε το φαγητό του catering που έδιναν εκείνες τις ημέρες και του έδωσε μια σφαλιάρα στο πρόσωπο μετά πήγε σε ένα άλλο και του είπε “για ησύχασε μη σε πάω στις αποθήκες όπως πηγαίναμε τον Φεβρουάριο θυμάσαι τι ωραία περνούσαμε;” το παιδί της είπε “όχι, όχι δεν θέλω να πάω στις αποθήκες…”».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μετρό: Μετρό: Κλείνουν δυόμισι ώρες νωρίτερα οι σταθμοί «Ελαιώνας», «Κεραμεικός» και «Μοναστηράκι»
Ο ΟΑΣΑ θα θέσει σε προσωρινή λειτουργία, από Κυριακή έως Πέμπτη και από τις 21:40 έως τη λήξη της κυκλοφορίας του Μετρό, τη λεωφορειακή γραμμή Χ24 «Στ. Μετρό Σύνταγμα – Στ. Μετρό Αιγάλεω»
μετρο
Εφιαλτική νύχτα στην Εύβοια που «κόπηκε» στα δυο από την κακοκαιρία – Πλημμύρισαν σπίτια, ζημιές σε δρόμους
Η κατάσταση σε αρκετά σημεία παραμένει δύσκολη και απαιτείται αυξημένη προσοχή από κατοίκους και οδηγούς, ιδιαίτερα σε δρόμους όπου έχουν συσσωρευτεί νερά, λάσπες και φερτά υλικά
Κακοκαιρία στην Εύβοια
Καιρός σήμερα: Βροχερός με τη θερμοκρασία στους 24 βαθμούς – Ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 6-7 μποφόρ, στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές-βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ
Γκρίζα σύννεφα
«Ο Μαζωνάκης πέθανε, είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι»: Τα λόγια του 58χρονου γιατρού στα εννέα άτομα που βρίσκονταν στην κλινική κατά την πλασμαφαίρεση
Η «εμμονή» της 56χρονης γιατρού με το μηχάνημα πλασμαφαίρεσης - Στο «μικροσκόπιο» και η δεύτερη κλινική στην οδό Πατριάρχου Ιωακείμ και η δεύτερη συνάντηση του ζευγαριού μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού
Το εσωτερικό του ιατρείου στο Κολωνάκι όπου κατέρρευσε ο Γιώργος Μαζωνάκης
12
Οι κάτοικοι της Πλάκας ζητούσαν ελέγχους με έγγραφη προειδοποίηση για πιθανή διαρροή αερίου έναν χρόνο πριν την φονική έκρηξη
«Εκφράζουμε την ανησυχία μας, θα μπορούσε να υπάρξει ξέσπασμα πυρκαγιάς από τη διαρροή φυσικού αερίου, από βραχυκύκλωμα ή από άλλη αιτία» τόνιζε η Κίνηση Κατοίκων Πλάκας, το 2025
Έρευνες στο κτίριο που κατέρρευσε από την έκρηξη στην Πλάκα
93