Ελλάδα

Οργισμένη ανακοίνωση του ΔΣΑ για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων αντιπροέδρου του ΣτΕ

Για βαρύτατη προσβολή του κράτους δικαίου κάνει λόγο ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας, όσον αφορά στη διαρροή των προσωπικών δεδομένων αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο οποίος μετέχει στη σύνθεση του Δικαστηρίου που εξετάζει το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και σε βάρος του οποίου έχει διαταχθεί πειθαρχικός έλεγχος.

“Το δικηγορικό σώμα, στο πλαίσιο της θεσμικής του αποστολής για την προάσπιση του Συντάγματος και των θεμελιωδών δικαιωμάτων, αντιδρά σε τέτοιου είδους βαρύτατες προσβολές. Αντιστέκεται στην επικράτηση του κιτρινισμού και της φαυλότητας που υποβαθμίζουν το δημόσιο βίο και πλήττουν τους θεσμούς” επισημαίνουν στην ανακοίνωση τους οι δικηγόροι της Αθήνας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του, Βασίλης Αλεξανδρής έχει ως εξής:

 

Σε μια δημοκρατική και ευνομούμενη Πολιτεία δεν είναι ανεκτές συμπεριφορές που πλήττουν τον πυρήνα της ιδιωτικής ζωής με την δια του τύπου παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών και της προστασίας ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

Είναι δε όχι μόνον ποινικά αξιόλογες, αλλά και προκλητικά αγοραίες, όταν στρέφονται κατά δικαστικού λειτουργού, ο οποίος όλως συμπτωματικά (!) υπηρετεί σε Ανώτατο Δικαστήριο που καλείται να κρίνει θέματα μείζονος νομικού, αλλά και πολιτικού ενδιαφέροντος. Η επικινδυνότητα του εγχειρήματος επιτείνεται, αν ληφθεί υπόψη ότι η τέλεση των επίμαχων -ποινικά αξιόποινων- πράξεων συμπίπτει χρονικά με εκκρεμή διάσκεψη του Δικαστηρίου αυτού.

Είναι προφανές ότι κάθε απόπειρα ποδηγέτησης της Δικαιοσύνης, από όπου κι αν προέρχεται, συνιστά βαρύτατη προσβολή του κράτους δικαίου.

Ο διασυρμός δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι “επικηρύσσονται” λόγω της ανεπιθύμητης στάσης που τηρούν στις διασκέψεις των δικαστικών οργάνων, αποτελεί ευθεία βολή κατά της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, αλλά και δυσάρεστο οιωνό για το μέλλον, ενόψει της σοβαρότητας του διακυβεύματος.

Το δικηγορικό σώμα, στο πλαίσιο της θεσμικής του αποστολής για την προάσπιση του Συντάγματος και των θεμελιωδών δικαιωμάτων, αντιδρά σε τέτοιου είδους βαρύτατες προσβολές. Αντιστέκεται στην επικράτηση του κιτρινισμού και της φαυλότητας που υποβαθμίζουν το δημόσιο βίο και πλήττουν τους θεσμούς. Η κατίσχυση των συνταγματικών αξιών αποτελεί αυτονόητη προτεραιότητα, για την οποία διαθέτουμε όλες τις δυνάμεις μας, χωρίς προϋποθέσεις.

Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι αδιαπραγμάτευτη έναντι πάντων.

Και βεβαίως το γεγονός ότι οι Δικαστικοί Λειτουργοί – όπως και κάθε φορέας κρατικής εξουσίας- πρέπει να ελέγχονται δεν συνιστά καινοφανή διαπίστωση. Εγείρονται όμως ερωτήματα, όταν το Υπουργείο Δικαιοσύνης φαίνεται να επιδεικνύει μια αμφίσημη στάση, με δεδομένο ότι βάση της παραγγελίας για πειθαρχική έρευνα του δικαστικού λειτουργού τίθεται το προϊόν εγκληματικής συμπεριφοράς, παρά τη ρητή συνταγματική απαγόρευση της χρήσης και αξιοποίησης παρανόμως κτηθέντων αποδεικτικών μέσων.

Η τήρηση και διαφύλαξη της νομιμότητας είναι ευθύνη όλων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Έφοδος στις φυλακές Αλικαρνασσού για το μακελειό στα Βορίζια: Εκεί κρατούνται συγγενείς του 39χρονου - Δείτε τι βρέθηκε στα κελιά
Οι αστυνομικοί ψάχνουν να βρουν επικοινωνίες που σχετίζονται με την τοποθέτηση της βόμβας στο σπίτι της οικογένειας Φραγκιαδάκη - Κατά την επιχείρηση βρέθηκε ένα μαχαίρι και ένα κινητό το οποίο στάλθηκε για ανάλυση
Το μαχαίρι που βρέθηκε από την έφοδο
Ανανεώθηκε πριν 22 λεπτά
9
Κραυγή αγωνίας για να μην ξεσπάσει βεντέτα στα Βορίζια - Μετά την κηδεία της 56χρονης αναμένεται να παραδοθούν τα 3 ανίψια της
Κλειστά και σήμερα τα σχολεία σε Βορίζια και Ζαρό – Το μεσημέρι η κηδεία της 56χρονης – Με drones αναζητούν τους εμπλεκόμενους στα βουνά της Κρήτης
56χρονη
«Αφαίρεσαν τη ζωή» του Echo, του σκύλου που εντόπισε την σορό του Μπάμπη Κούτσικου και συμμετείχε στις έρευνες για τον Βασίλη Καλογήρου
«Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει δελτίο τύπου που θα αναφέρεται ο λόγος που μας αφαίρεσαν από την ζωή μας τον Echo μας!!! Καλό παράδεισο ψυχή μας»
O σκύλος Εcho