Ελλάδα

Ορίστηκε εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος

 Ο αντεισαγγελέας Εφετών κ. Γ. Πεπόνης τοποθετήθηκε Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης, με αναπληρωτή του τον επίσης αντεισαγγελέα Εφετών κ. Σ. Μουζακίτη.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο θεσμός του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος προβλέφθηκε για πρώτη φορά με το Ν. 3943/2011 για την πάταξη της φοροδιαφυγής και ο κ. Πεπόνης είναι ο πρώτος που αναλαμβάνει καθήκοντα.

Ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος έχει, κατά προτεραιότητα, αρμοδιότητα σε ολόκληρη τη χώρα να διενεργεί προανακριτικές πράξεις, καθώς και να εποπτεύει, να συντονίζει και να καθοδηγεί τη διενέργεια ανακριτικών πράξεων από τους γενικούς ή ειδικούς ανακριτικούς υπαλλήλους (υπαλλήλους ΣΔΟΕ, Εφοριών, Αστυνομίας, Λιμενικού, Τελωνείων κ.λπ.).

Επίσης, θα συντονίζει και θα κατευθύνει τα στάδια της προδικασίας, δηλαδή της ουσιαστικής έρευνας των οικονομικών εγκλημάτων από όλες τις συναρμόδιες διωκτικές αρχές, έτσι ώστε οι φάκελοι της δικογραφίας που παραλαμβάνουν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς των κατά τόπους Εισαγγελιών να είναι πλήρεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χειροπέδες σε τρεις ανήλικους που «χτύπησαν» κατάστημα ψιλικών στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης - Επέστρεψαν σε κατάστημα κράτησης νέων
Απείλησαν με όπλο τον υπάλληλο του ψιλικατζίδικου, αρπάζοντας 700 ευρώ από το ταμείο, διάφορα καπνικά προϊόντα και το τσαντάκι του με προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα
Περιπολικό της ελληνικής αστυνομίας