Ελλάδα

Πάγκαλος: γιά άσυλο όσοι διαφωνούν με την ιθαγένεια

Την οργισμένη αντίδραση τόσο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης...

Θεόδωρου Πάγκαλου, όσο και του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη προκάλεσε η απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης του Κινήματος, με την οποία τα μέλη της εναντιώνονται στο νομοσχέδιο για τη χορήγηση ιθαγένειας σε μετανάστες.

 

“Οι άνθρωποι αυτοί είναι κάπου δεξιά από τον Καρατζαφέρη. Είναι εντελώς ηλίθιοι, δεν έπρεπε να κινούνται ελεύθεροι, θα έπρεπε να είναι σε κάποιο άσυλο. Αν η Θεσσαλονίκη είναι έτσι, να τους βάλουμε δίπλα στον Ψωμιάδη και τον Καρατζαφέρη, να τους κάνουμε αγάλματα εκεί πέρα και τελείωσε” είπε ο κ. Πάγκαλος σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης στην Αθήνα.

 

“Αν κάποιοι νομίζουν ότι θα εξακολουθήσουν να είναι και να θεωρούν ότι φέρουν την ιδιότητα του μέλους και του φίλου του ΠΑΣΟΚ με τέτοιες δεξιές απόψεις, κάνουν λάθος” τόνισε από την πλευρά του ο κ. Ξυνίδης -δήλωση που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων.

 

Από τα 17 μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής, στη συγκεκριμένη συνεδρίαση μετείχαν τα 14. Υπέρ της απόφασης ψήφισαν 7 μέλη, κατά 6 και υπήρχε και ένα λευκό. Το σκεπτικό των επτά μελών είναι να δίνονται όλα τα δικαιώματα στους μετανάστες, αλλά η ιθαγένεια να εξετάζεται σε δεύτερη φάση και με πιο αυστηρά κριτήρια.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ειρήνη Μουρτζούκου: Ψυχρή και αδυνατισμένη περνά τις ημέρες της στη φυλακή – «Θα υποδείξει άτομο για τον θάνατο του Παναγιωτάκη»
Η 25χρονη παιδοκτόνος επιμένει πως δεν εμπλέκεται στον θάνατο του μικρού Παναγιωτάκη - «Το επόμενο διάστημα θα σημειωθούν εξελίξεις», είπε ο δικηγόρος της
Ειρήνη Μουρτζούκου
Ο Tom Greenwood παραμένει σε ΜΕΘ μετά το τροχαίο στη Μύκονο – «Γκρέμισε την μάντρα και έπεσε στο κεφάλι του»
Κάτοικοι καταγγέλλουν πως ο δρόμος όπου τραυματίστηκε ο επιχειρηματίας είναι «καρμανιόλα» - Συγκρατημένη αισιοδοξία από την πλευρά γιατρών για το ότι θα καταφέρει να βγει από τη διασωλήνωση
Tom Greenwood