Ελλάδα

Πανελλήνιες 2017: Χρήσιμος οδηγός για τους υποψηφίους

Έφτασε η ώρα γις τις Πανελλήνιες 2017. Όλες οι χρήσιμες πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι πριν εξεταστούν.

Η 6η Ιουνίου είναι η μέρα έναρξης των Πανελληνίων για τα ΕΠΑΛ και η 7η Ιουνίου, για τα ΓΕΛ. Δείτε όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις Πανελλήνιες 2017 πριν η αντίστροφη μέτρηση, ξεκινήσει…

Για τα ΓΕΛ, οι Πανελλήνιες 2017 θα διαρκέσουν από τις 7 έως και τις 19 Ιουνίου, ενώ για τα ΕΠΑΛ, από τις 6 έως τις 21 Ιουνίου. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν μεταξύ 22 και 30 Ιουνίου, ενώ οι πρακτικές δοκιμασίες, μεταξύ 20 και 30 Ιουνίου.

Το πρόγραμμα

Στις 7 Ιουνίου, οι υποψήφιοι για τις Πανελλήνιες 2017 των ΓΕΛ θα εξεταστούν στο μάθημα της Νεοελληνικής γλώσσας. Οι επόμενες τρεις ημέρες εξετάσεων αφορούν σε μαθήματα προσανατολισμού (9-14/6) και οι δύο τελευταίες, το μάθημα της Βιολογίας (16/6 και γενικής Παιδείας και προσανατολισμού) και Μαθηματικά και Ιστορία (19/6).

Εξάλλου, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, στις 6 Ιουνίου θα ξεκινήσουν επίσης με την εξέταση στο μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας. Στις 8 Ιουνίου θα εξεταστούν στα Μαθηματικά και στο διάστημα 10-21/6 θα εξεταστούν στα μαθήματα ειδικότητας.

Για τα ειδικά μαθήματα, οι εξετάσεις των Πανελληνίων 2017 ξεκινούν στις 22 Ιουνίου, με τα Αγγλικά, ακολουθούν Αρμονία (23/6), έλεγχος μουσικών ακουστικών ικανοτήτων και Ισπανικά (24/6), ελεύθερο (26/6) και γραμμικό σχέδιο (27/6). Στη συνέχεια, εξετάζονται τα Γερμανικά (28/6), τα Γαλλικά (29/6) και, τέλος, τα Ιταλικά (30/6). Το διάστημα μέσα στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα πρέπει να προχωρήσουν στην Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία έχει οριστεί από την Τρίτη 20-6-2017 μέχρι και την Παρασκευή 30-6-2017.

Δείτε εδώ όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις Πανελλήνιες 2017.

Σημειώνεται ότι η ώρα έναρξης των εξετάσεων των Πανελληνίων 2017 έχει οριστεί στις 08:30 και οι υποψήφιοι των Πανελληνίων 2017 θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες. Όσον αφορά στα ΕΠΑΛ, για το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες.

Σχετικά με τα ειδικά μαθήματα, οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08.30 π.μ., και μέχρι τις 14.30 μ.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 15.00 μ.μ. Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις ώρες, των Σχεδίων (Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι ώρες, και του ειδικού μαθήματος «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» είναι περίπου είκοσι λεπτά.

Δείτε εδώ αναλυτικούς πίνακες με το πρόγραμμα 2017.

Αριθμός εισακτέων

Σύμφωνα με την τελική απόφαση του υπουργείου, οι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν τις 70.726 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (43.758 στα πανεπιστήμια και 26.968 στα ΤΕΙ).

Αποτελέσματα και Βάσεις

Η έκδοση των αποτελεσμάτων θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιουνίου και η ανακοίνωση των βάσεων 2017 στα τέλη Αυγούστου.

Παλιά θέματα

Δείτε τα θέματα των Πανελληνίων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, Παλαιού και Νέου Συστήματος του 2016, στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν προγραμματιστεί για το Σεπτέμβριο οι επαναληπτικές εξετάσεις, για όσους, λόγω σοβαρού προβλήματος απουσίασαν τον Ιούνιο, καθώς επίσης και μια τρίτη εξεταστική περίοδος για τους τελειόφοιτους του λυκείου, στους οποίους δίνεται η δυνατότητα, αφού θα λάβουν έγκαιρα το απολυτήριό τους, να εγγραφούν, αν το επιθυμούν, σε ΙΕΚ ή στη Β΄ΕΠΑΛ, για να λάβουν κάποια ειδικότητα. Δείτε εδώ όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις επαναληπτικές εξετάσεις.

Διαβάστε περισσότερα:

Πανελλήνιες 2017: Τι πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Πανελλήνιες 2017: Οι τελευταίες αλλαγές στο μηχανογραφικό
Πανελλήνιες 2017: Η κατοχή κινητού τηλεφώνου αυτομάτως μηδενίζει το γραπτό!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Επιστρέφει με αεροδιακομιδή στη Βρετανία το κοριτσάκι που βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στον πυθμένα πισίνας στη Ρόδο
Το κοριτσάκι παρέμεινε μέσα στο νερό για 10 ολόκληρα λεπτά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, γεγονός που του προκάλεσε βαρύτατες εγκεφαλικές και άλλες βλάβες και είναι κρίσιμη η κατάστασή του
Πισίνα
Σε εξέλιξη οι απολογίες των 12 από τους συλληφθέντες για το κύκλωμα με τις παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για συμμετοχή όπως εγκληματική οργάνωση, απάτη σχετική με επιχορηγήσεις, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και για το πλημμέλημα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης
Οι συλληφθέντες για τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ οδηγούνται στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία
Αγροτικός συνεταιρισμός ζητά πίσω 600.000 ευρώ από τον «Φραπέ» στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Σουλτανίνας στην Κρήτη ζητά πίσω το ποσό των 600.000 ευρώ από τον αγροτοσυνδικαλιστή Γιώργο Ξυλούρη που ήταν πρόεδρος Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Σουλτανίνας
Ανθισμένες αμυγδαλιές σε χωράφι στον θεσσαλικό κάμπο. 
(EUROKINISSI)
5
Η παχυσαρκία επηρεάζει τη γονιμότητα στις γυναίκες – Τα οφέλη μετά την απώλεια κιλών
«Η παχυσαρκία διαταράσσει βαθιά τον άξονα υποθαλάμου-υπόφυσης-ωοθηκών, συνοδεύεται από ινσουλινοαντίσταση και χρόνια φλεγμονή, και τελικά υπονομεύει τη λειτουργία των ωοθηκών και την ποιότητα των ωαρίων»
Η παχυσαρκία επηρεάζει τη γονιμότητα στις γυναίκες – Τα οφέλη μετά την απώλεια κιλών