Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Πανελλήνιες 2021: «Αυτή ήταν η μεγαλύτερη επιθυμία μου» – Οι αριστούχοι μοιράζονται τη χαρά τους

Πανελλήνιες 2021: «Αυτή ήταν η μεγαλύτερη επιθυμία μου» – Οι αριστούχοι μοιράζονται τη χαρά τους
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Είναι από τα παιδιά που αρίστευσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις και η χαρά της επιτυχίας σήμερα, ήρθε να ολοκληρώσει μια πορεία που κράτησε χρόνια, με στόχο την εισαγωγή στην Ιατρικής Κρήτης. Η Ελένη Παπαδάκη από το 2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου, κατάφερε να συγκεντρώσει 19.335 μόρια και να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.  

«Είμαι πολύ χαρούμενη, γιατί αυτή ήταν η μεγαλύτερή μου επιθυμία. Προσπάθησα γι’ αυτό και σήμερα η αλήθεια είναι ότι νιώθω πως ένας όμορφος κύκλος έκλεισε και ένας επίσης όμορφος ανοίγει, με τον καλύτερο τρόπο», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η 18χρονη, που είχε αποφασίσει από την πρώτη λυκείου, ότι η Ιατρική ήταν το επάγγελμα με το οποίο θα ήθελε να ασχοληθεί στη ζωή της.

Όσο για το αν επηρέασε η πανδημία τις συνθήκες, τις προετοιμασίες της, η ίδια εξήγησε ότι χρειάστηκε πολλές φορές να ανατρέξει στην επιθυμία να πετύχει το στόχο της για να κρατηθεί.

«Ήταν πολύ δύσκολο όλα αυτό που συνέβαινε. Η τηλεκπαίδευση, το διάβασμα και ταυτόχρονα ο φόβος για όλα όσα ζούσαμε. Δεν σας κρύβω ότι πολλές φορές ο στόχος μου και η λαχτάρα μου να τα καταφέρω, με κράτησαν σε εγρήγορση» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Ελένη η οποία δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η συμπαράσταση της οικογένειας και των φίλων της, υπήρξε ο βασικός λόγος που έμεινε συγκεντρωμένη και σε καλή ψυχολογική κατάσταση, παρά τις δυσκολίες και τις αυξημένες απαιτήσεις.

Την ίδια ικανοποίηση έχει και η Ευαγγελία Αγγελάκη από το 2ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου, που δεν πίστευε στα μάτια της όταν πήρε τα αποτελέσματα, ότι είχε καταφέρει να ξεπεράσει κατά πολύ αυτό που η ίδια όριζε ως καλή επίδοση για τα γραπτά της. Συγκέντρωσε 19.157 μόρια και η πρώτη της επιλογή, το Ηλεκτρολόγων Μηχανικών-Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, δεν είναι πια στόχος αλλά η μεγάλη της επιτυχία.

«Ήξερα ότι είχα γράψει καλά, αλλά πραγματικά εξεπλάγην με τα αποτελέσματα. Είναι πολύ μεγάλη η χαρά μου που τα κατάφερα και που ολοκληρώθηκε αυτή η προσπάθεια με επιτυχία» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διευκρινίζοντας ότι η περίοδος που έζησαν ως υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων, ήταν μια περίοδος απαιτητική και δύσκολη.

«Γνώριζα ότι θα ήταν μια απαιτητική περίοδος, όμως λόγω της πανδημίας, όλα έγιναν ακόμη πιο απαιτητικά. Κλεισμένοι μέσα στα σπίτια μπροστά σε μια οθόνη περάσαμε το μεγαλύτερο μέρος αυτής της χρονιάς. Αν πρέπει να πω το μυστικό της επιτυχίας πέρα από το διάβασμα, αυτό είναι η καλή ψυχολογία και η τύχη. Όλα παίζουν το ρόλο τους» είπε η Ευαγγελία Αγγελάκη.

Οι τέσσερις απόφοιτοι λυκείων της Πάτρας που συγκέντρωσαν περισσότερα από 19.000 μόρια ο καθένας

Οι τέσσερις απόφοιτοι λυκείων της Πάτρας, που κατάφεραν να πετύχουν υψηλές βαθμολογίες στις πανελλαδικές εξετάσεις, δηλαδή περισσότερα από 19.000 μόρια, μιλούν για τις προσπάθειες που κατέβαλλαν, ώστε να πετύχουν τους στόχους που είχαν θέσει, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν.

Η Αγγελική Νταλαπέρα, η οποία συγκέντρωσε 19.667 μόρια, λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Πρώτη προτίμηση είναι η σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Όσον αφορά στην προετοιμασία, τόσο στο σχολείο και στο φροντιστήριο κάναμε πάρα πολλές ασκήσεις. Διάβαζα αρκετά μόνη μου, προσπαθούσα να καταλάβω κάθε σημείο και ρωτούσα τους καθηγητές τη λεπτομέρεια της λεπτομέρειας, διότι η κατανόηση θεωρώ ότι είναι κάτι πολύ σημαντικό».

Σχετικά με τους περιορισμούς, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, είπε ότι «ήταν μία επιπλέον πίεση και ένα επιπλέον άγχος, αφού όλη την ημέρα ήμασταν κοντά σε μία οθόνη, ενώ δεν μπορούσαμε να δούμε από κοντά τους φίλους μας και να συζητήσουμε. Ευτυχώς, το γεγονός αυτό δεν με επηρέασε στο ακαδημαϊκό κομμάτι».

Η Δήμητρα Δημητροπούλου, που συγκέντρωσε 19.495 μόρια, έχει ως πρώτη προτίμηση την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών και αναφερόμενη στην προετοιμασία της σημειώνει:

«Αρκετή μελέτη, αφοσίωση στον στόχο και πίστη στο εαυτό μου. Όμως, ήταν δύσκολες οι συνθήκες, λόγω της πανδημίας, και χρειάστηκε περισσότερη προσπάθεια. Με βοήθησαν πολύ οι καθηγητές μου και οι γονείς μου, διότι από την στιγμή που ήμασταν έγκλειστοι, είχαμε ανάγκη την ψυχολογική υποστήριξη, αφού δεν μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας».

Η Ιλεάνα Λιαρομμάτη, που συγκέντρωσε 19.360 μόρια, δεν έχει αποφασίσει ακόμα ποια σχολή θα προτιμήσει.

«Μου αρέσουν πολύ τα μαθηματικά, η φυσική ή και κάτι σχετικό με την πληροφορική και τους υπολογιστές», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και συνεχίζει αναφερόμενη στην προετοιμασία της:

«Η φετινή σχολική χρονιά ήταν η πιο δύσκολη χρονιά, ειδικά στο θέμα της ψυχολογίας, κάτι το οποίο ήταν πολύ κουραστικό. Παρά το γεγονός ότι είχα ελεύθερο χρόνο, δεν έβγαινα, λόγω των μέτρων, και αυτό ήταν αρκετά δύσκολο. Βέβαια διάβασα αρκετά και είχα σημαντική βοήθεια από τους καθηγητές και τους γονείς μου».

Ο Αθανάσιος Τάσης, ο οποίος κατάφερε να συγκεντρώσει 19.215 μόρια, θέλει να εισαχθεί στο Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

«Δεν νομίζω ότι έκανα κάτι το διαφορετικό» λέει στο ΑΠΕ–ΜΠΕ σχετικά με τη προετοιμασία του, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι «δεν υπάρχει κάποιος μαγικός τρόπος για να γράψεις καλά» και προσθέτει:

«Απλά, στο τέλος πιέστηκα λίγο παραπάνω και διάβασα περισσότερο. Όμως, η φετινή χρονιά χρειαζόταν λίγο παραπάνω πείσμα, γιατί ήταν μία περίεργη χρονιά, αφού ένας μαθητής της Τρίτης λυκείου περνούσε το 95% του χρόνου του μέσα στο δωμάτιο και αυτό είναι λίγο ψυχοφθόρο».

Παράλληλα, αναφέρει ότι «με βοήθησαν πάρα πολύ οι καθηγητές μου, όπως και οι γονείς μου, οι οποίοι φρόντιζαν να με ηρεμούν».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις