Ελλάδα

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ): Επιμένει να αποσυρθεί το άρθρο 10 από το νομοσχέδιο Πλεύρη – Γκάγκα

Την απόσυρση διάταξης από το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας ζητά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ). Πρόκειται για τη διάταξη που προβλέπει ότι οι γιατροί του ΕΣΥ μπορούν να εργάζονται και στον ιδιωτικό τομέα.

Παράλληλα, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) προτρέπει το Υπουργείο Υγείας να προσέλθει σε διάλογο για το νομοσχέδιο από την αρχή. Σκοπός, να συζητηθούν νέες βελτιωτικές κινήσεις για το δημόσιο σύστημα υγείας που θα επιφέρουν ποιοτικότερες υπηρεσίες στους πολίτες, ενώ θα συμβάλλουν και στην αποδοτικότερη εργασία των γιατρών.

Για άλλη μία φορά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), καλεί στην απόσυρση του άρθρου 10 από το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τη Δευτεροβάθμια Περίθαλψη που ψηφίζεται στη Βουλή την Παρασκευή (02.12.2022).

Η επίμαχη διάταξη του νομοσχεδίου προβλέπει ότι οι γιατροί του ΕΣΥ μπορούν να εργάζονται και στον ιδιωτικό τομέα.

Ο ΠΙΣ καλεί την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, έστω την ύστατη στιγμή πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία στη Βουλή, να αποτρέψει την ψήφιση του συγκεκριμένου άρθρου που προκαλεί έντονες αντιδράσεις στο σύνολο του ιατρικού κόσμου, ενώ θα βλάψει και την εξυπηρέτηση των πολιτών στο ΕΣΥ.

πηγή: Iatropedia.gr / Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ολομέτωπη επίθεση του προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων σε δικηγόρους και διαδίκους για τα Τέμπη
Παρομοιάζει τις συμπεριφορές τους με αυτές των μελών της Χρυσής Αυγής, που όπως λέει, επιθυμούν τη διάλυση και την υπονόμευση της δικαιοσύνης και δεν έχουν κανένα πραγματικό ενδιαφέρον για την υπόθεση της σιδηροδρομικής τραγωδίας
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ 37
Βίντεο ντοκουμέντο από το σημείο του δυστυχήματος όπου σκοτώθηκαν δύο άντρες από ηλεκτροπληξία στο Άστρος
«Έγινε ένα ατύχημα, ένα φορτηγό αυτοκίνητο με γερανό φόρτωνε παλιά λάστιχα από το βενζινάδικο για ανακύκλωση και δυστυχώς το “παπαγαλάκι” βρήκε στα καλώδια», είπε ένας κάτοικος της περιοχής
Άστρος
7