Ελλάδα

Πανό «Black Lives Matter» στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, σημαία στην Θεσσαλονίκη (pics, video)

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ένα μαύρο πανό με την επιγραφή «Black lives matter» με λευκά γράμματα ανήρτησε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, στην πρεσβεία στην Αθήνα, ενώ στο προξενείο στη Θεσσαλονίκη αναρτήθηκε σημαία με ανάλογο περιεχόμενο, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

«Αναρτούμε αυτό το μπάνερ προς τιμήν του Τζορτζ Φλόιντ, που δολοφονήθηκε πριν από έναν χρόνο, σε ένδειξη αλληλεγγύης με ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη που ζητούν έναν κόσμο χωρίς φυλετικές διακρίσεις κι ένα μέλλον με ίσες ευκαιρίες για όλους», τονίζεται σε tweet της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα.

«Υψώνουμε αυτή τη σημαία για να σηματοδοτήσουμε τον έναν χρόνο από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ- τιμούμε τον Φλόιντ και στεκόμαστε με αλληλεγγύη μαζί με άλλα έθνη για την προώθηση της φυλετικής δικαιοσύνης, που αποτελεί προτεραιότητα της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής», επισημαίνεται στο αντίστοιχο tweet του αμερικανικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη.

usa

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Απομονωμένη στο χώρο της Μουρτζούκου στις φυλακές Κορυδαλλού η γιατρός που κρατείται για την υπόθεση Μαζωνάκη - Στην VIP πτέρυγα ο σύζυγός της
Η Ειρήνη Μουρτζούκου θα μεταφερθεί σε άλλες φυλακές ώστε η ολιστική γιατρός να είναι εντελώς απομονωμένη - Μαζί με συγκρατούμενο ο σύζυγός της και ο ιδιοκτήτης της κλινικής
Οι γιατροί που κατηγορούνται για τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη