Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Παπούλιας:να προσφέρουν περισσότερο όσοι έχουν περισσότερα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την ανάγκη να πειστεί ο ελληνικός λαός ότι…

τα μέτρα είναι σωστά και δίκαια, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη συνομιλία του με τον πρωθυπουργό.

 

Ακολουθεί ο πλήρης διάλογος:

 

Γ. Παπανδρέου: Κύριε πρόεδρε, δύσκολες αποφάσεις σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα

 

Κ. Παπούλιας: Δύσκολες μέρες

 

Γ. Παπανδρέου: Δύσκολες μέρες αλλά αναγκαία τα όσα αποφασίσαμε. Πήραμε δύσκολες αποφάσεις κύριε πρόεδρε σε μία δύσκολη κατάσταση. Η χώρα μας βρέθηκε στη δίνη και στο μάτι του κυκλώνα των πιστωτών και των διεθνών αγορών. Εμείς δείχνουμε, η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός, ότι μπορεί αξιόπιστα να παίρνει αποφάσεις. Αναμένουμε δικαίως πια την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και είναι η άλλη πλευρά αυτής της συμφωνίας και είναι λοιπόν ιστορική η ευθύνη και της Ευρώπης. Και είναι πια αυτό το αναγκαίο βήμα για να πάμε σε μία μάχη για μεγάλες αλλαγές, το θέλει ο ελληνικός λαός, που θα κάνουν την οικονομία μας και βιώσιμη, αλλά και μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης, προστασίας του πολίτη, ώστε να ξέρει πια ότι η Πολιτεία και τον σέβεται και σέβεται τα χρήματά του και του δημιουργεί προοπτικές για εργασία, για ανάπτυξη. Αυτή τη μάχη δίνουμε και θα τη δώσουμε όλοι, η κυβέρνηση μαζί και δίπλα με τον ελληνικό λαό

 

 

Κ. Παπούλιας: Κύριε πρόεδρε, είναι σωστά αυτά που λέτε. Πρέπει να αποκτήσουμε την κοινωνική αξιοπιστία με κοινωνική ευαισθησία και νομίζω ότι σε αυτό θα ανταποκριθεί ο ελληνικός λαός όταν πειστεί ότι είναι σωστά και δίκαια τα μέτρα και ότι πρέπει να προσφέρουν περισσότερα αυτοί που έχουν περισσότερα.

 

Γ. Παπανδρέου: Ακριβώς πρέπει να είναι αναλογικά τα βάρη. Πρέπει να σας ευχαριστήσω κύριε πρόεδρε και για την πρωτοβουλία σας μετά και από την ιδέα του κ. Πετσάλνικου να αναλάβετε αυτό το ταμείο στήριξης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε