Ελλάδα

Παπουτσής κατά Καστανίδη για την διαφυγή του στελέχους της Siemens στο εξωτερικό

Αιχμές κατά του υπουργού Δικαιοσύνης για την απόδραση του στελέχους της Siemens, Φολκ Γιουννγκ, στο εξωτερικό, άφησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, δήλωσε πως το μόνο αποτελεσματικό μέσο αποτροπής της διαφυγής θα ήταν η προσωρινή κράτηση του κατηγορουμένου, ενώ μίλησε και για κενά στο σύστημα περιοριστικών όρων που διευκολύνουν τη διαφυγή σε άλλες χώρες.

«Το μέτρο απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ιδίως όταν πρόκειται για πολίτες χωρών που βρίσκονται εντός Σέγκεν είναι λυσιτελές» πρόσθεσε.

Επιπλέον ο κ. Παπουτσής αναγνώρισε ευθύνες και στις αστυνομικές αρχές για την καθυστέρηση να ενημερώσουν την εισαγγελία, μιλώντας για «αδικαιολόγητη» πράξη, ενώ σημείωσε πως για το θέμα διεξάγεται ΕΔΕ ενώ έχει εκδοθεί και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
32χρονος Σύρος παρενόχλησε μια 14χρονη, μια 17χρονη και μια 58χρονη μέρα μεσημέρι στο Αιγάλεω - Τον ακινητοποίησαν 2 άτομα και συνελήφθη
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 32χρονο σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, απειλή, απλή σωματική βλάβη και εξύβριση
EUROKINISSI 6