Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα σκουπίδια!

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα σκουπίδια!

Παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσε το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην Πρωτεύουσα με τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων του τομέα καθαριότητας των δήμων.

Σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες των ημερών, το πρόβλημα έχει επιταθεί θέτοντας ενδεχομένως σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Γι’ αυτό, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστώσει αν διαπράττονται αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα τα οποία συνδέονται με τη ρύπανση του περιβάλλοντος από τη συσσώρευση των απορριμμάτων.

Την προκαταρκτική εξέταση θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Δημ. Γκύζης και θα έχει ως αντικείμενο εάν και ποια αδικήματα διαπράττονται, καλώντας μάρτυρες και αξιολογώντας τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Υπενθυμίζεται ότι η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ αναμένεται να συνεχιστεί τουλάχιστον ως την Πέμπτη, ενώ η ΠΟΠ-ΟΤΑ έχει διαχωρίσει τη θέση της αποφασίζοντας την αναστολή των κινητοποιήσεων, γεγονός που σημαίνει ότι μόνο ένας πολύ μικρός αριθμός απορριμματοφόρων θα επιστρέψει στους δρόμους για την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε