Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Παρέμβαση Θάνου για επίσπευση της δίκης της Χρυσής Αυγής!

Παρέμβαση Θάνου για επίσπευση της δίκης της Χρυσής Αυγής!

Επιπλέον δικαστική αίθουσα και χορήγηση αδειών στους δικηγόρους που απεργούν, προκειμένου να συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής ζητά η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, με αφορμή την αποφυλάκιση του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά. 

Με αφορμή την αποφυλάκιση (στις 15 Μαρτίου, λόγω παρέλευσης του 18μήνου) του κατηγορουμένου στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής Γιώργου Ρουπακιά, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει την αναγκαιότητα η κυβέρνηση να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα εξεύρεσης επιπλέον αιθουσών ποινικών ακροατηρίων, και ειδικά στο Εφετείο Αθηνών, ενώ οι δικηγορικοί σύλλογοι, λόγω της πανελλαδικής αποχής, να χορηγήσουν άδειες στους δικηγόρους, έτσι ώστε να μπορεί να συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης, αλλά και κάθε άλλης δίκης που υπάρχει η πιθανότητα αποφυλάκισης ή παραγραφής αδικημάτων.

Ακόμη, η πρόεδρος του ΑΠ στην ανακοίνωσή της εξιστορεί τη δικαστική διαδρομή της επίμαχης δίκης της Χρυσής Αυγής, και επισημαίνει τη μη ύπαρξη δυνατότητας περαιτέρω κράτησης του Γ. Ρουπακιά. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε