Τρίτη, 30 Απρ.
21oC Αθήνα

Πασαλιμάνι: Στον ανακριτή το Σάββατο ο εργολάβος του κτιρίου που κατέρρευσε

Πασαλιμάνι: Στον ανακριτή το Σάββατο ο εργολάβος του κτιρίου που κατέρρευσε

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά κρατείται ο εργολάβος του κτιρίου που κατέρρευσε στο Πασαλιμάνι το πρωί της Τρίτης (16.4.240, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 31χρονος αστυνομικός.

Ο εργολάβος του κτιρίου επί της οδού Νεωρίων στο Πασαλιμάνι με απόφαση εισαγγελέα εξακολουθεί να κρατείται και θα οδηγηθεί στον ανακριτή το Σάββατο.

Οι εργάτες, που συνελήφθησαν από την Αστυνομία μαζί με τον εργολάβο, αφέθηκαν ελεύθεροι από τον εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε προκαταρκτική εξέταση έτσι ώστε να αποφασίσει τι διώξεις θα ασκηθούν.

Ο εργολάβος κατηγορείται για παραβίαση του άρθρου 286 που αφορά παραβίαση των κανόνων οικοδόμησης και του γενικού οικοδομικού κανονισμού.

Οι υπόλοιποι οκτώ συνελήφθησαν με την κατηγορία της παραβίασης του οικοδομικού κανονισμού.

Το χρονικό της τραγωδίας

Από την κατάρρευση του κτιρίου στο Πασαλιμάνι σκοτώθηκε ο 31χρονος αστυνομικός, ενώ τραυματίστηκαν ακόμη τρία άτομα, τα οποία ευτυχώς νοσηλεύονται εκτός κινδύνου και αναμένονται οι καταθέσεις τους για το τι συνέβη το πρωί και οδηγηθήκαμε στο τραγικό δυστύχημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργάτες επιχείρησαν να ρίξουν κάποιο τοίχο στο κτίριο και να χτύπησαν κάποια κεντρική δοκό, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει ένα ολόκληρο τμήμα και να σκοτώσει τον 31χρονο.

Ο άτυχος αστυνομικός τη στιγμή της κατάρρευσης εκτελούσε εργασίες, προσπάθησε να πηδήξει σε ένα φορτηγό, για να σωθεί και έπεσε ο τοίχος και τον πλάκωσε.

Σοκαριστικές ήταν οι μαρτυρίες για το πώς ο νεαρός άνδρας βρήκε τραγικό θάνατο. «Κοίταξα έξω, είδα την ομίχλη από τη σκόνη, άνθρωποι φώναζαν “καλέστε την αστυνομία”, ήταν οι εργάτες έξω, σοκαρισμένοι».

Πήδηξε στο φορτηγό για να σωθεί και καταπλακώθηκε από τα μπάζα. Έγινε τεράστια προσπάθεια για να τον απεγκλωβίσουν», είπε γυναίκα, αυτόπτης μάρτυρας.«Ξαφνικά βλέπουμε ένα σύννεφο, ακαθόριστο, ακούσαμε φωνές, κατεβήκαμε και είδαμε σκόνη από τα μπάζα, ένας ήταν χτυπημένος και δεμένος με το πουκάμισό του, τα αίματα ήταν στα σκαλιά.

Ο νεκρός ήταν μέσα στο φορτηγό, έπεσε πάνω του ο τοίχος και τον πλάκωσε», σύμφωνα με άλλο μάρτυρα από το σημείο της τραγωδίας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις